Kolumbie Yellow fruit 200g, FiftyBeans
Kód: 3683Podrobný popis
Spracovanie:
Sebastian Ramiréz začína tým, že z kávových čerešní odstráni šupku a nechá ich 48 hodín oxidovať v plastových sudoch. Tento krok, nazývaný oxidácia, nastartuje fermentačný proces a zlepší reakciu kávy na ďalšie spracovanie. Následne pridá sušené mango a passion fruit a zmes nechá ďalších 48 hodín fermentovať v hermeticky uzavretých sudoch.
Po uplynutí fermentácie sa čerešne rozložia na tenké vrstvy na sušiacich patios, kde ich pracovníci pravidelne obracajú, aby sušenie prebiehalo rovnomerne. Po 10–14 dňoch sa odstránia zvyšky dužiny a káva je takmer pripravená. Následne sa zhruba po dvoch týždňoch preváža do dry millu spoločnosti Vertical, kde sa odstráni pergamen, vytriedia prípadné nečistoty a zelená káva je vakuovo zabalená a pripravená na praženie.
Použitie:
Skvelá voľba pre Hoop, Pulsar, V60, batch brew, Aeropress alebo iné filtre.
Odporúčanie baristu:
Pre maximálne vyznenie chutí kávu zalejte vodou o teplote 100 °C. Vyššia teplota kvôli „spáleniu“ zrna je mýtus – pražíme pri 600 °C, takže zrno nie je možné spáliť. Používajte filtrovanú alebo balenú vodu s alkalinitou 60–80 ppm.
Dobré vedieť:
Na filtrovanú kávu používajte zrná minimálne 7 dní po pražení. Po prvom otvorení nechajte balenie 4 hodiny „oddychnúť“, aby sa predišlo neželaným horkým tónom.
Dodatočné parametre
| Kategória: | Fiftybeans |
|---|---|
| EAN: | 1881531781936203 |
| Štýl praženia: | Filter |
| Krajina pôvodu: | Columbia |
| Pražiareň: | Fiftybeans |
| Spracovanie: | Ovocná kofermentácia |
| Hmotnost: | 200g |
| Odrôda: | Caturra |
| Chuťový profil: | passion fruit, mango, cukríky. |
| Nadmorská výška: | 1700 m.n.m |
| Farmár: | Sebastián Ramírez |
| Farma: | El Placer |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.