Kolumbie Yellow fruit 200g, FiftyBeans

Kód: 3683
Neohodnotené
€20
Skladom

Limitovaná edícia kolumbijskej Caturry z farmy El Placer prináša šťavnatú a ovocnú šálku plnú tropických tónov passion fruit, manga a sladkých bonbónikov. Vychutnajte si sviežu a živú chuť s intenzívnou ovocnosťou, ideálnu pre moderné filtre a experimentálne prípravy.

chuťový profil : passion fruit, mango, cukríky. 

Detailné informácie

Podrobný popis

Spracovanie:
Sebastian Ramiréz začína tým, že z kávových čerešní odstráni šupku a nechá ich 48 hodín oxidovať v plastových sudoch. Tento krok, nazývaný oxidácia, nastartuje fermentačný proces a zlepší reakciu kávy na ďalšie spracovanie. Následne pridá sušené mango a passion fruit a zmes nechá ďalších 48 hodín fermentovať v hermeticky uzavretých sudoch.

Po uplynutí fermentácie sa čerešne rozložia na tenké vrstvy na sušiacich patios, kde ich pracovníci pravidelne obracajú, aby sušenie prebiehalo rovnomerne. Po 10–14 dňoch sa odstránia zvyšky dužiny a káva je takmer pripravená. Následne sa zhruba po dvoch týždňoch preváža do dry millu spoločnosti Vertical, kde sa odstráni pergamen, vytriedia prípadné nečistoty a zelená káva je vakuovo zabalená a pripravená na praženie.

Použitie:
Skvelá voľba pre Hoop, Pulsar, V60, batch brew, Aeropress alebo iné filtre.

Odporúčanie baristu:
Pre maximálne vyznenie chutí kávu zalejte vodou o teplote 100 °C. Vyššia teplota kvôli „spáleniu“ zrna je mýtus – pražíme pri 600 °C, takže zrno nie je možné spáliť. Používajte filtrovanú alebo balenú vodu s alkalinitou 60–80 ppm.

Dobré vedieť:
Na filtrovanú kávu používajte zrná minimálne 7 dní po pražení. Po prvom otvorení nechajte balenie 4 hodiny „oddychnúť“, aby sa predišlo neželaným horkým tónom.

 

Dodatočné parametre

Kategória: Fiftybeans
EAN: 1881531781936203
Štýl praženia: Filter
Krajina pôvodu: Columbia
Pražiareň: Fiftybeans
Spracovanie: Ovocná kofermentácia
Hmotnost: 200g
Odrôda: Caturra
Chuťový profil: passion fruit, mango, cukríky.
Nadmorská výška: 1700 m.n.m
Farmár: Sebastián Ramírez
Farma: El Placer

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola