Rosa Maria a Moralesovci sa museli vyrovnať so zlým stavom pôdy, ktorý bol nepriaznivý pre pestovanie avokáda a kávy. Aby sa pôda zlepšila, Rosa Maria vysadila chalumu a gravileu, dva endemické druhy stromov, ktoré viažu dusík. Aby sa zlepšila produkcia kávy na Finca Los Aguacatones, Rosa Maria a Moralesovci zaviedli aj nový systém zachytávania dažďovej vody. V nádržiach na vodu sa zhromažďuje dažďová voda z obdobia dažďov, ktorá pomaly zavlažuje stromy počas suchého letného obdobia. Rosa Maria selektívne ručne zbiera zrelé červené čerešne a spracováva ich na svojej farme. Po zbere Rosa Maria čerešne umyje a uloží ich na vyvýšené záhony, kde sa sušia. Čerešne často zhrabuje, aby sa zabezpečilo rovnomerné sušenie. Po 3 až 7 dňoch Rosa Maria premiestni čerešne na parabolické záhony, kde sa sušia ďalších 15 až 18 dní. Sušené čerešne sa skladujú na farme 30 dní, potom sa prevezú do sušiarne a pripravia na vývoz.
Varieta
Villa Sarchi je odroda kávy Arabica, ktorá je prirodzenou trpasličou mutáciou odrody Bourbon, známou svojou kompaktnou veľkosťou, ktorá uľahčuje zber. Je cenená pre svoju vysokokvalitnú šálku, ktorá ponúka rafinovanú kyslosť, intenzívnu ovocnosť a príjemnú sladkosť.