Kolumbia Minty Muse, 200g, FiftyBeans
Kód: 3684Podrobný popis
Spracovanie:
Edinson starostlivo triedi ideálne zrelé čerešne a nechá ich 24 hodín oxidovať v plastových sudoch. Tento krok je kľúčový pre následnú fermentáciu s enzýmami, pretože čerešne takto lepšie prijímajú ovocnú fermentáciu. Následne sa čerešne odslupkujú a 72 hodín fermentujú spolu s kiwi a lulem (kolumbijské ovocie, ktoré chutí ako mix kiwi a bergamotu) a enzymatickým výluhom, ktorý umožňuje preniknutie ovocnej chuti cez pergamen do kávového zrna.
Pre presnú kontrolu nad sušením používajú na Quebraditas elektrické sušičky, ktoré zrno usušia už za 72 hodín, čo urýchľuje overenie kvality produkcie.
Použitie:
Ideálna na Hoop, Pulsar, V60, batch brew, Aeropress alebo iné filtre. Skvele funguje aj na espresso.
Odporúčanie baristu:
Najlepšiu chuť dosiahnete vodou o teplote 100 °C. „Spálenie“ zrna pri vyššej teplote je mýtus – pražíme pri 600 °C, takže zrno nie je možné spáliť. Používajte filtrovanú alebo balenú vodu s alkalinitou 60–80 ppm.
Dobré vedieť:
Na filtrovanú kávu používajte zrná minimálne 14 dní po pražení. Po prvom otvorení nechajte balenie 4 hodiny „oddychnúť“, aby sa predišlo neželaným horkým tónom.
Dodatočné parametre
| Kategória: | Fiftybeans |
|---|---|
| EAN: | 1881534132125055 |
| Štýl praženia: | Filter |
| Krajina pôvodu: | Columbia |
| Pražiareň: | Fiftybeans |
| Spracovanie: | Enzymatická fermentácia |
| Hmotnost: | 200g |
| Odrôda: | Caturra |
| Chuťový profil: | dezert - after eight , kiwi, citrusy. |
| Nadmorská výška: | 1800 m.n.m |
| Farmár: | Edinson Argote |
| Farma: | Quebraditas |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.