Pred rokom vás naša vôbec prvá jesenná limitovaná ponuka zaujala svojou jedinečnou chuťou. Teraz vám s radosťou predstavujeme očakávanú druhú edíciu. Táto káva sa vracia k tomuto obľúbenému profilu a oslavuje svoj návrat bohatou a sofistikovanou chuťou. Doprajte si hlboké, komplexné tóny ríbezľového vína, jemný nádych šípok a sladkú eleganciu zrelých sliviek. Dlhotrvajúci, sofistikovaný záver z čokoládových nibsov završuje túto tradíciu, ktorá je dokonalou pripomienkou útulných dní a nezabudnuteľných chutí.
Proces
Cesta tejto kávy sa začína starostlivým výberom zrelých červených a žltých čerešní Caturra, ktoré zaručujú výnimočnú kvalitu z renomovanej usadlosti El Vergel vo Fresne v štáte Tolima, ktorú spravujú farmári Elías a Shady Bayterovci. Zrná prechádzajú 48- až 60-hodinovou anaeróbnou fermentáciou, ktorá zvýrazňuje ich jedinečný chuťový profil. Zrno sa najprv suší na slnku na vyvýšených lôžkach v „Marquesine“, kým nedosiahne 30 % vlhkosti, potom sa presúva na mechanické sušenie v kruhových sušiarňach pri teplote nižšej ako 45 °C, kým nedosiahne 18%-16% vlhkosti. Po predbežnej stabilizácii na zintenzívnenie chuti sa proces sušenia dokončí mechanicky, kým sa nedosiahne optimálna vlhkosť. Zrná sa potom 45 dní stabilizujú vo vreciach GrainPro, čím sa zabezpečí ich konzistencia a kvalita. Výsledkom tohto dôkladného prírodného anaeróbneho procesu je bohatý a komplexný chuťový profil.
Varieta
Catuai je hybridná odroda kávy Arabica z Brazílie, známa svojou vysokou výťažnosťou. Vyrába sa v dvoch základných typoch. Červená káva Catuai má plnšie telo a tóny čokolády, karamelu a orechov so strednou jablčnou kyslosťou. Žltá káva Catuai, mutácia červenej odrody, je vo všeobecnosti sladšia, má ľahšie telo a jasnejšiu, citrónovejšiu kyslosť, často s tónmi medu a citrusov.