Colombia, Jhonatan Gasca – Washed, RYE Island Roastery

Kód: 3315
€23
Skladom

Táto premývaná mikroskladba pochádza z Bourbon Ají, vzácnej odrody, ktorá sa na svetovom trhu vyskytuje len zriedka. Jej názov odkazuje na plody podobné paprike ají – nielen tvarom a farbou, ale aj výnimočnou chuťou v šálke.

Chuťový profil: Biele hrozno, figy, florálne tóny.

Detailné informácie

Podrobný popis

Viac o tejto káve

Káva pochádza z rodinnej farmy Zarza Coffee v Bruselas, Huila, „hlavnom meste kávy“ Kolumbie. Pod vedením rodiny Gasca sa farma zameriava na vysledovateľné, inovatívne a udržateľné pestovanie, pričom podporuje biodiverzitu včelárstvom a udržateľné poľnohospodárstvo.

Spracovanie:

  • Oxidácia: 24 hodín v čerešni

  • Anaeróbna fermentácia: 60 hodín

  • Rozvlákňovanie a druhá fermentácia: 60 hodín v uzavretých vreciach

  • Tepelný šok po praní

  • Sušenie: Marquesina (parabolické) 10–12 dní

Výsledkom je šálka, ktorá je rafinovaná, čistá a vrstvená, s jemnou komplexnosťou. Chuťový profil otvára šťavnaté tóny bieleho hrozna, pokračuje do figovej sladkosti a končí jemnou kvetinovou arómou.

Prečo je táto káva výnimočná:
Bourbon Ají je geneticky unikátna mutácia odrody Bourbon a jej obmedzená výsadba robí každú dávku vzácnym objavom. V spojení s precíznou starostlivosťou rodiny Gasca odhaľuje plný potenciál tejto elegantnej odrody.

Zarza Coffee spája rodinné dedičstvo s odvážnymi inováciami, a vytvára kávu, ktorá odráža zvedavosť, remeselnú precíznosť a lásku k dokonalosti.

 

Dodatočné parametre

Kategória: Káva
EAN: 1774785090175939
Hmotnosť: 250g
Štýl praženia: Omni roast
Krajina pôvodu: Colombia
Odroda: Aji
Pražiareň: Rye Island Roastery
Spracovanie: Washed, Thermal Shock
Chuťový profil: Biele hrozno, figy, florálne tóny.
Nadmorská výška: 1750 - 1800 m.n.m.
Región: Bruselas – Huila
Farma: Zarza
Producent: Jhonatan Gasca

Diskusia

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Povinné polia

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola