Merry Christmas 250g, Espresso, Concept Coffee Roasters

Kód: 3635
Neohodnotené
€15
Skladom

Sviatočná káva s teplou, upokojujúcou vôňou škorice a vanilky, vyváženou bohatou krémovou textúrou amaretta a rumu s nádychom čokolády.

Chuťový profil: amaretto, vanilka, rum,

Detailné informácie

Podrobný popis

Special limited edition blend

2025 edícia našej špeciálnej kávy s moduláciou chuti. Káva odpočívala v drevenom sude používanom na zrenie rumu s jemnými škoricovými podtónmi. To sa premieta do zimných chutí dokonale stvorených pre tento vianočný čas.

50% Ružový bourbon z Kolumbie

Forest Coffee získava čerstvé zbery z Tolima, Huila a Caldas a spracováva ich v El Vergel Estate. Spoločnosť založili v roku 2019 Martha, Shady a Elias a ich cieľom bolo preklenúť priepasť medzi kolumbijskými pestovateľmi kávy a medzinárodnými pražiarňami a zabezpečiť spravodlivé ceny a úplnú transparentnosť. Náš inovatívny proces pre túto kávu zahŕňa kofermentáciu čerešní Pink Borbon s kokosom a kokosovou vodou po dobu 144 hodín, po ktorej nasleduje 30-dňové sušenie na slnku s citrónovou kôrou pre jedinečný záver citrusov, kokosu a tropického ovocia.

50% Brazília z Minas Gerais

Producent Carlúcio dos Santos sa narodil v São João da Ponte v severnom brazílskom štáte Minas Gerais a do Patrocínia prišiel v roku 1994. Prišiel na pozvanie svojich strýkov, aby navštívil a spoznal región, kde zostal po práci na zbere kávy. Počas tohto obdobia sa zoznámil s Donou Kelly, s ktorou sa v roku 2005 oženil. Rodina jeho manželky pestuje kávu a Carlúcio sa pridal k svojmu švagrovi ako partner na ich pôvodnej 3-hektárovej farme. Carlúcio je prvým členom svojej rodiny, ktorý pracuje v oblasti pestovania kávy. Začínal v roku 2006 ako nájomca, motivovaný svojím svokrom, ktorý už bol kávovníkom v regióne Patrocínio. Carlúcio považuje pestovanie kávy za ziskovú činnosť. Aby produkoval kvalitnú kávu, dodržiava agronomické odporúčania, aby sa čerešne zbierali v správnom čase a aby sa vykonával správny postup sušenia.

Flavor modulation

Flavor modulation je originálna metóda našej pražiarne. Ide o postproces sušenia zelenej fazule – zdokonalený proces zrenia zeleného zrna v sude po rume. Naša metóda zabezpečuje rovnomernejšie rozloženie chuti vybraného alkoholu v káve a výraznejší charakter.

Ako pripraviť túto kávu? Vyskúšali sme všetky spôsoby prípravy, ale najviac nám chutila pri použití v mliečnom nápoji (cappuccino) a je vynikajúca aj na prípravu studeného nápoja.

50% Christmas Punch

Cupping skóre: 88.75

Farma: San Augustin coop
Producent: micro famers
Región: Huila, Colombia
Nadmorská výška: 1750 MASL
Varieta: pink bourbon
Spracovanie: natural + coferment

50% Brazil Chocolate

Cupping skóre: 84,50

Farma: CHAPADÃO DE FERRO
Producent: DEVANIR ROSSINI
Región: CERRADO MINEIRO
Nadmorská výška: 1150 - 1260 MASL
Varieta: MUNDO NOVO
Spracovanie: NATURAL

 

 

 

Dodatočné parametre

Kategória: Concept Coffee Roasters
EAN: 1870964869804783
Hmotnosť: 250g
Štýl praženia: Espresso
Krajina pôvodu: Colombia, Brazília
Odroda: 50% pink bourbon / 50% MUNDO NOVO
Pražiareň: Concept coffee roasters
Spracovanie: Natural, natural + coferment
Chuťový profil: amaretto, vanilka, rum,
Cupping skóre: 88.75 / 84,50
Farma: CHAPADÃO DE FERRO
Nadmorská výška: 1150 - 1260 / 1750 m.n.m

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola