Costa Rica, Mario Barquero – Anaerobic Natural, RYE Island Roastery

Kód: 2588
Neohodnotené
€17
Skladom

Chuťový profil: Slivka, grep, florálna

Detailné informácie

Podrobný popis

Viac o tejto káve

Táto káva pochádza z regiónu Central Valley v Kostarike, z nadmorskej výšky 1 300–1 500 m n. m. Za jej pôvodom stojí farmár Mario Andreas Barquero Arias – poľnohospodársky ekonóm, ktorý spojil odborné znalosti s vášňou pre kávu. Patrí medzi prvých pestovateľov odrody Milenio (H10) v regióne. Z tejto konkrétnej várky vyprodukoval len 500 kg, vďaka čomu ide o skutočný mikrolot.

Spracovanie

Zrná boli spracované naturálnou anaeróbnou metódou, ktorá sa začína ručným zberom dokonale zrelých čerešní. Následne fermentujú v uzavretých nádržiach bez prístupu kyslíka, čo podporuje rozvoj intenzívnych chutí a aromatickej komplexnosti. Po fermentácii sa káva suší na slnku v kontrolovaných podmienkach, čím sa dosahuje stabilita profilu a jemná štruktúra.

Odroda Milenio (H10)

Milenio je F1 hybrid vzniknutý krížením T5296 a etiopskej landrace Rume Sudan. Bol vyvinutý v spolupráci CIRAD, PROMECAFE a CATIE s cieľom spájať odolnosť voči chorobám s výnimočným chuťovým potenciálom. Táto odroda predstavuje moderný prístup k pestovaniu výberovej kávy – s dôrazom na udržateľnosť, inováciu a kvalitu.

Chuťový profil

V šálke objavíte tóny slivky, grepu a jemné kvetinové nuansy, ktoré spolu vytvárajú komplexný, svieži a harmonický profil.

Dodatočné parametre

Kategória: Káva
Hmotnosť: 250g
Štýl praženia: Espresso, Filter
Krajina pôvodu: Costa Rica
Odroda: Milenio
Pražiareň: Rye Island Roastery
Spracovanie: Anaerobic natural
Chuťový profil: Pomaranč, jazmín, panela
Nadmorská výška: 1300-1500 m.n.m.
Región: Central Valley
Producent: Mario Barquero

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola