Christmas Punch Colombia, Espresso, Concept Coffee Roasters

Kód: 3500
Neohodnotené
€18
Skladom

Vianočná káva s tónmi krémového kokosu, sladkosti tropického ovocia, citrusovej kyslosti, hrejivej vanilky a nádychom čokolády.

Chuťový profil: kokos, tropické ovocie, citrusy, vanilka, čokoláda

Detailné informácie

Podrobný popis

Christmas Punch

Sme radi, že vám môžeme predstaviť naše vydanie Vianočného punču z roku 2025. Všetko sa to začalo v slnkom zaliatych dňoch začiatkom leta 2025, keď sme začali plánovať túto nádhernú vianočnú pochúťku. S blížiacim sa obdobím sviatkov vás pozývame, aby ste si dopriali túto sviatočnú náladu. S každým dúškom sa prenesiete do zimnej krajiny zázrakov. Táto káva nám okamžite pripomenula vzrušujúcu tropickú chuť vianočných čias našej mladosti.
To je príbeh z dávnych čias. Z čias mýtov a legiend, keď… Ó nie, nie sme takí starí to je iný príbeh z ďalekej minulosti. Táto káva vám pripomenie časy, keď ste na vianočnom čokoládovom pečive v kombinácii s tropickým ovocím prvýkrát zahryzli do kokosu. Ďalší dúšok nás vrátil späť k chuti kandizovaných citrusov a vanilkového tepla. Tieto zrná by mohli byť definíciou Vianoc. Dúfame, že si ju vychutnáte rovnako ako my.

San Augustin coop

 
Tieto kávy pestujú kolumbijskí pestovatelia kávy z oblastí Tolima, Huila a Caldas. V závislosti od obdobia zberu sa čerešne získavajú z týchto regiónov, aby sa zabezpečila čo najčerstvejšia úroda, a potom sa prepravujú a spracúvajú na našej farme El Vergel Estate. Naša poľnohospodárska cesta sa začala v roku 1995 a v roku 2010 sme začali pestovať kávu v El Vergel Estate v Tolimě. Do roku 2015 sme úspešne zozbierali naše prvé odrody. V roku 2017, po tom, čo sme čelili problémom na miestnom trhu, sa Martha, Shady a Elias rozhodli nájsť inovatívne spôsoby, ako pridať kávam pridanú hodnotu a preklenúť priepasť medzi výrobcami a pražiarňami. Spoločnosť Forest Coffee bola založená v roku 2019 s víziou odomknúť skutočný potenciál kolumbijskej kávy prostredníctvom inovácií v oblasti spracovania, vzdelávania a udržateľnosti. Naším poslaním je priamo prepojiť pestovateľov kávy s medzinárodnými trhmi, zabezpečiť spravodlivé ceny a úplnú transparentnosť. Dnes, v roku 2025, sa spoločnosť Forest Coffee rozrástla na prosperujúcu sieť 250 rodín pestujúcich kávu, štyri veľké projekty po celej Kolumbii, špecializovaný tím viac ako 25 ľudí a globálnu komunitu partnerov a pražiarní.
Náš príbeh je dôkazom toho, ako inovácie a komunita môžu zmeniť kávový priemysel k lepšiemu.

144-hodinová fermentácia

 

Inovatívna metóda sa začína starostlivým výberom čerešní Pink Borbon, ktoré sa následne fermentujú s dehydrovaným kokosom a kokosovou vodou. Táto fermentácia prebieha anaeróbnym spôsobom v plastových nádržiach počas 144 hodín, čo umožňuje, aby sa tropické chute plne prenikli do zŕn. Po fermentácii sa káva 30 dní suší na slnku s citrónovou kôrou, ktorá jej dodáva výrazný citrónový nádych. Počas tejto fázy sušenia sa káva a citrónová kôra kombinujú v sušiacich lôžkach a podrobujú sa slnečným aj mechanickým metódam sušenia, čím sa zabezpečí dôsledný a dôkladný proces sušenia. Nakoniec sa káva pred mletím 45 dní stabilizuje vo vreciach GrainPro. Výsledkom tohto starostlivého procesu je káva s jedinečným chuťovým profilom, ktorý obsahuje citrusy, kokos, limonádu a krémovú textúru s tropickým ovocím.

 

Dodatočné parametre

Kategória: Concept Coffee Roasters
EAN: 1823023509333871
Hmotnosť: 250g
Štýl praženia: Espresso
Krajina pôvodu: Colombia
Odroda: Pink Bourbon
Pražiareň: Concept coffee roasters
Spracovanie: natural + coferment
Chuťový profil: kokos, tropické ovocie, citrusy, vanilka, čokoláda
Región: Huila, Colombia
Farma: San Augustin coop
Nadmorská výška: 1750 m.n.m.
Zber: 2025

Diskusia

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Povinné polia

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola