Brazil Fzenda Rodomunho Diamond’s Roastery 250g

Kód: 2873/FIL
€10
Skladom
Štýl praženia
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.

CHUŤOVÝ PROFIL
moruše, rum, čierne ríbezle, hnedý cukor,

Detailné informácie

Podrobný popis

  • Costa Rica Las Torres Anaerobic – Káva s dušou trópov a chuťou rumu

    V južnej časti Kostariky, kde sa tropické dažde stretávajú s horami a pôda dýcha vulkanickou energiou, sa nachádza mikroregión Chirripó. Práve tu vzniká jedinečná výberová káva Kostarika Las Torres Anaerobic. Tento príbeh začína vysoko v údolí medzi dvoma vrchmi – Cerro de la Muerte a Cerro Chirripó. najvyšším bodom Kostariky. Práve tu, vo výške 1550 m n. m., sa rodí káva s bohatým charakterom a nezameniteľnou chuťou. Pestovanie kávy v regióne Chirripó má korene už na konci 19. storočia. Odroda Caturra, ktorá sa v tejto oblasti stala dominantná čerpá silu z bohatých vulkanických pôd a mikroklímy, ktorú ovplyvňujú tri rieky: Chirripó, de la Sabana a Grande de Térraba.

    Po ručnom zbere, ktorý prebieha vo februári 2025, prechádzajú čerešne unikátnym spôsobom spracovania: anaerobickou honeyfermentáciou. Tento moderný proces prebieha bez prístupu kyslíka, čo umožňuje rozvoj hlbokých a komplexných chutí. Po fermentácii sa zrná sušia s časťou dužiny, čo dodáva káve sladkosť a plné telo. V každom dúšku sa vám odprezentujú tmavé moruše a šťavnaté čierne ríbezle, ktoré krásne vyvažuje rum v kombinácii sladkým tónom hnedého cukru. Táto káva je ako stvorená na pomalé vychutnávanie.


     

Dodatočné parametre

Kategória: Diamond's Roastery
Hmotnosť: 250g
Štýl praženia: Espresso
Krajina pôvodu: Brazília
Odroda: Red Bourbon
Pražiareň: Diamond´s Roastery
Spracovanie: Suché
Chuťový profil: moruše, rum, čierne ríbezle, hnedý cukor,
Nadmorská výška: 1050 m.n.m.
Farmári: Thiago Corsi
Región: Minas Gerais
Zber: 7/2024

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola