Vietnam Langbiang anaerobic 80h Diamond’s Roastery
Kód: 1000/ESP 1000/FIL Zvoľte variantPodrobný popis
Vietnam Langbiang Anaerobic je výsledkom práce Slováka Mariána Takáča žijúceho vo Vietname. Práve on vďaka svojej manželke Lim objavil svoju vášen pre kávu. Lim pochádza z Etnickej menšiny K´ho, ktorá po generácie venuje pestovaniu kávy. Kávové zrno bolo dopestované pod horou Langbian. V nadmorskej výške 1500 metrov. Jedná sa o odrodu Catimor hybrid, ktorá prirodzene zmutovala s pozostatkami Bourbonu a Typicy. Tieto odrody pôvodne do Vietnamu priniesli Francúzi.
O procese spracovania nám Marián povedal: „ táto káva prešla 80h fermentáciou v čerešniach v uzatvorených sudoch. Následne pomalé sušenie počas 3-4 týždňov. Mal som niekoľko testovacích lotov ešte predošlú sezónu s kratšími a dlhšími fermentáciami, ale zvolili sme pravé takú zlatu strednú cestu. Kde je káva ovocná, trochu funky ale stále veľmi čistá. Takže samotná fermentácia neprebíja vlastnosti danej kávy a odrody. “
V chuťovom profile Vietnam Langbiang Anaerobic 80h nás veľmi zaujalo šťavnaté tropické ovocie, červené víno, čokoláda a muškátový oriešok.
Dodatočné parametre
Kategória: | Diamond's Roastery |
---|---|
Hmotnosť: | 250g |
Štýl praženia: | Espresso, Filter |
Krajina pôvodu: | Vietnam |
Pražiareň: | Diamond´s Roastery |
Spracovanie: | Fermentation |
Chuťový profil: | Tropické ovocie, červené víno, čokoláda, muškátový oriešok |
Nadmorská výška: | 1500 m.n.m. |
Odroda: | Catimor Hybrid |
Spracovanie: | Fermentation |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.