Santa Barbara – Colombia, Concept Coffee Roasters

Kód: 2596/ESP 2596/FIL Zvoľte variant
Neohodnotené
Značka: Concept
€15,50
Skladom Skladom Zvoľte variant
Štýl praženia
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.

Funky fermentované jahodovy s vínnym červeným ovocím a hlbším kakaom. Vrstevnaté a šťavnaté.

Chuťový profil: jahodová sóda, červené ovocie, slivky, čokoládové zrniečka

Detailné informácie

Podrobný popis

Cuatro Vientos

 

Cuatro Vientos je rodinný podnik, ktorý ponúka mikroloty a regionálne zmesi. Spoločnosť bola založená v roku 2018 a jej názov je odvodený od prvej farmy rodiny Gonzalezovcov, a preto má pre nich osobitný význam. Yonatan Gonzalez, generálny riaditeľ spoločnosti, na tejto farme vyrastal a je treťou generáciou výrobcov so skúsenosťami v oblasti logistiky. Jeho otec kedysi obchodoval s kávou ako klasický kolumbijský nákupca pergamenu.

Spoločnosť pôsobí v rôznych častiach provincie Huila, čo jej umožňuje prístup ku káve počas 6 mesiacov v roku. Majú 3 nákupné miesta, ktoré sa nachádzajú v každom regióne, v ktorom pôsobia: Acevedo, Santa Maria a Algeciras. Nevlastnia súkromnú sušiareň, a preto využívajú infraštruktúru nachádzajúcu sa v Acevedo.

Oblasť

Huila je spolu s Narino jednou z hlavných oblastí Kolumbie, kde môžeme nájsť charakteristické, rozmanité a výrazné chuťové profily kávy. Naši partneri z Cuatro Vientos pracujú v severnej Huile (Santa Maria a Algeciras), ako aj v južnej Huile (Acevedo).

Úroda

Hlavný zber v Santa Marii a Algeciras prebieha v júni a júli, zatiaľ čo v Acevede od septembra do decembra. Aj keď sa najväčšie objemy kávy dopestujú v Santa Marii, vyberáme dávky z fariem v Algeciras a Acevedo.

Spracovanie

Po ručnom zbere sa ich čerešne splavujú a potom fermentujú v plastových vreciach alebo nádržiach. Ich káva sa tradične suší na „markízach“, mechanických sušičkách alebo terasách.

Varieta

 

Kávová odroda Castillo, vyšľachtená v Kolumbii, je odolný kríženec Caturry a Timoru, ktorý je známy svojimi vysokými výnosmi a vyváženým profilom šálky, v ktorej sa môžu vyskytovať tóny karamelu, čokolády, orechov a ovocia, hoci o jej kvalite sa vo svete špeciálnej kávy vedú diskusie.

Anaeróbna fermentácia

 

Kvasenie je chemický proces, pri ktorom sa sacharidy, napríklad cukry, rozkladajú na alkoholy alebo kyseliny pôsobením mikroorganizmov za neprítomnosti kyslíka. Hoci je fermentácia svojou povahou anaeróbny proces, pojem „anaeróbna fermentácia“ sa vzťahuje konkrétne na fermentáciu, ktorá prebieha v špeciálne vytvorenom prostredí bez prístupu kyslíka, napríklad v uzavretej nádobe alebo nádrži.

 

Dodatočné parametre

Kategória: Concept Coffee Roasters
Hmotnosť: 250g
Štýl praženia: Espresso, Filter
Krajina pôvodu: Colombia
Odroda: Castillo
Pražiareň: Concept coffee roasters
Spracovanie: Anaerobic washed
Chuťový profil: jahodová sóda, červené ovocie, slivky, čokoládové zrniečka
Región: Huila
Producent: Jhon Samboni
Nadmorská výška: 2050 m.n.m.
Farma: Santa Barbara

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola