LOS ANGELES El Salvador Red Fawn

Kód: 904/ESP 904/FIL Zvoľte variant
Neohodnotené
€13,50
Na dotaz Na dotaz Zvoľte variant
Štýl praženia
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.

Chuťový profil: jablko, kiwi, slivka a mliečna čokoláda

Detailné informácie

Podrobný popis

Finca Los Angeles je krásna farma s rozlohou 23 manzanas, na ktorej sú vysadené odrody Pacamara a Maragogype. Nachádza sa v pohorí Ahuachapán na západe Salvádoru. Táto farma je súčasťou skupiny Los Naranjos, ktorú vedie Sigfredo Corado, dôchodca a profesor agronómie z Národnej školy poľnohospodárstva. Farma je súčasťou programu Renacer (Znovuzrodenie po španielsky), čo je technická škola kávy a vzdelávací program pre pestovateľov v oblasti, aby sa naučili lepšie postupy riadenia fariem. Tento program je financovaný organizáciou Raices (Korene) a podporovaný katolíckymi charitnými službami v Salvádore.

Táto farma je vysadená iba odrodou Pacamara a je pod vedením Sigfreda už 10 rokov. Odkedy prevzal farmu, nepoužívajú žiadne herbicídy, aby pomohli obnoviť pôdu a živiny, čím vytvorili dobrý základ pre pestovanie kávy. Farma je rozdelená na 23 manzanas, pričom v každej sekcii je približne 3000 stromov. Farma je krásne rozdelená stromami poskytujúcimi tieň a veternými bariérami na ochranu stromov. Farmu na dennej báze spravujú aj niektorí absolventi technickej školy.

Káva sa selektívne zbiera a potom sa prepraví do mokrého mlyna a sušiacich lôžok v Beneficio San Rafael, ktoré sa nachádza medzi dvoma kopcami El Pilon a Cerro Aguila vo výške 1450 m n. m. Počas zberu sa toto futbalové ihrisko zaplní sušiacimi lôžkami pre všetku kávu z fariem Los Angeles a Noruega. Tu sa káva umyje a preplaví pred tým, ako sa spracuje prirodzeným spôsobom. Káva sa potom prenesie na lôžka, kde sa suší od 08:30 do 14:30 a potom sa zakryje od popoludnia do neskorého popoludnia. Káva sa na lôžkach presúva každú hodinu a sušenie trvá približne 30 dní.

Dodatočné parametre

Kategória: Red Fawn
Hmotnosť: 250g
Krajina pôvodu: El Salvador
Pražiareň: Red Fawn
Spracovanie: Honey
Štýl praženia: Espresso, Filter
Chuťový profil: Jablko,kiwi, slivka a mliečna čokoláda
Nadmorská výška: 1450 – 1500 m.n.m.
Región: Ahuachapán, El Salvador
Odroda: Pacamara
Spracovanie: Honey
Producent: Finca Los Angeles

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: