Kenya Kagumo, Kmen Coffee Roasters

Kód: 2781
€17
Skladom

čierne ríbezle, marcipán, egreš

Espresso zo stanice Kagumo v Keni je ako letná búrka - osviežujúce, bláznivé a nečakané. Prvý dúšok vás zasiahne intenzívnou chuťou čiernych ríbezlí, ktorá je taká šťavnatá, že máte pocit, akoby ste vypili džús z čiernych ríbezlí. V pozadí sa ozýva sviežosť egreša, ktorý dáva káve šmrnc, ale telo je sladké ako marcipán a plnšie, než by ste čakali od pranej Kene. Esko, ktoré si v lete naozaj zamilujete!

Detailné informácie

Podrobný popis

Toto je poklad zo stanice Kagumo v strednej Keni. Stanica je súčasťou družstva Mutira Farmers' Cooperative Society Limited, ktoré združuje približne 6 000 drobných poľnohospodárov. Umývacia stanica sa nachádza na hranici dvoch legendárnych kenských kávových oblastí, a to Kirinyada a Nyeri. Na spracovanie kávy sa používa voda z rieky. Leží na úpätí majestátnej hory Keňa, ktorá je známa svojimi bohatými lesmi, exotickou faunou a sopečnou pôdou. Často tu prší a vďaka množstvu riek a priaznivým podmienkam sa tu vyrába jedna z najovocnejších káv v Keni. Čoraz viac farmárov vysádza aj tienisté stromy, aby zmiernili dôsledky klimatických zmien. Kombinácia vysokej nadmorskej výšky, sezónnych zrážok a úrodnej pôdy vytvára ideálne podmienky na pestovanie výnimočne komplexných káv s výraznou kyslosťou, plným telom a tónmi zrelého ovocia. Chladné noci v horách znamenajú, že kávové čerešne dozrievajú pomalšie, vďaka čomu vznikajú tvrdé, husté zrná s bohatou chuťou. Čerešne sa najprv zbavia dužiny, potom sa zrná nechajú 12 až 48 hodín kvasiť, premyjú sa v triediacich kanáloch, namáčajú sa 12 až 72 hodín a nakoniec sa 2 až 3 týždne pomaly sušia na vyvýšených afrických záhonoch. Káva potom putuje do suchého mlyna Othaya, kde niekoľko týždňov odpočíva v pergamene, potom sa zbaví šupiek, roztriedi podľa veľkosti zŕn a ručne pretriedi. Nakoniec sa zabalí do vriec GrainPro a vyvezie sa z prístavu Mombasa k nám do Európy.

Dodatočné parametre

Kategória: Kmen Coffee Roasters
Hmotnosť: 250g
Štýl praženia: Espresso
Krajina pôvodu: Kenya
Odroda: Ruiru11, SL28, SL34, Batian
Pražiareň: Kmen Coffee Roasters
Spracovanie: Washed
Chuťový profil: čierne ríbezle, marcipán, egreš
Región: Kirinyaga
Farma: Kagumo
Producent: Drobní farmári

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola