Kenya Kagumo, Kmen Coffee Roasters
Kód: 2781Podrobný popis
Toto je poklad zo stanice Kagumo v strednej Keni. Stanica je súčasťou družstva Mutira Farmers' Cooperative Society Limited, ktoré združuje približne 6 000 drobných poľnohospodárov. Umývacia stanica sa nachádza na hranici dvoch legendárnych kenských kávových oblastí, a to Kirinyada a Nyeri. Na spracovanie kávy sa používa voda z rieky. Leží na úpätí majestátnej hory Keňa, ktorá je známa svojimi bohatými lesmi, exotickou faunou a sopečnou pôdou. Často tu prší a vďaka množstvu riek a priaznivým podmienkam sa tu vyrába jedna z najovocnejších káv v Keni. Čoraz viac farmárov vysádza aj tienisté stromy, aby zmiernili dôsledky klimatických zmien. Kombinácia vysokej nadmorskej výšky, sezónnych zrážok a úrodnej pôdy vytvára ideálne podmienky na pestovanie výnimočne komplexných káv s výraznou kyslosťou, plným telom a tónmi zrelého ovocia. Chladné noci v horách znamenajú, že kávové čerešne dozrievajú pomalšie, vďaka čomu vznikajú tvrdé, husté zrná s bohatou chuťou. Čerešne sa najprv zbavia dužiny, potom sa zrná nechajú 12 až 48 hodín kvasiť, premyjú sa v triediacich kanáloch, namáčajú sa 12 až 72 hodín a nakoniec sa 2 až 3 týždne pomaly sušia na vyvýšených afrických záhonoch. Káva potom putuje do suchého mlyna Othaya, kde niekoľko týždňov odpočíva v pergamene, potom sa zbaví šupiek, roztriedi podľa veľkosti zŕn a ručne pretriedi. Nakoniec sa zabalí do vriec GrainPro a vyvezie sa z prístavu Mombasa k nám do Európy.
Dodatočné parametre
Kategória: | Kmen Coffee Roasters |
---|---|
Hmotnosť: | 250g |
Štýl praženia: | Espresso |
Krajina pôvodu: | Kenya |
Odroda: | Ruiru11, SL28, SL34, Batian |
Pražiareň: | Kmen Coffee Roasters |
Spracovanie: | Washed |
Chuťový profil: | čierne ríbezle, marcipán, egreš |
Región: | Kirinyaga |
Farma: | Kagumo |
Producent: | Drobní farmári |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.