Etiopia Hambela, Keen Coffee
Kód: 2563/ESP 2563/FIL Zvoľte variantPodrobný popis
Už dlhšie sme hľadali výnimočnú naturálnu etiópsku kávu, ktorá by sa stala súčasťou nášho celoročného výberu – a toto je ona! Hambela z regiónu Gedeb je skutočný ľudový šampión z kolísky kávy a presne ten typ kávy, ktorú by sme mohli piť každý deň.
Môžete sa tešiť na výraznú arómu tropického červeného ovocia, krémové telo a jemné tóny kôstkového ovocia. So sladkou aciditou a hladkým, čajovým dozvukom predstavuje Hambela etiópsku kávovú skúsenosť, na ktorú ste čakali.
Dodávateľský reťazec
Eyasu Worasa → Nordic Approach → Keen
Spolupráca
Spracovateľská stanica Goro Bedessa Dry Coffee, ktorú v roku 2020 založil Eyasu Worasa, je zameraná na zvýraznenie bohatých chutí naturálne spracovaných káv z oblasti Guji. Nachádza sa v Hambela Wamena a spolupracuje so 760 farmármi, ktorí pestujú kávu na svojich malých pozemkoch vo výške 2150 m n. m. Po zbere sa zrelé čerešne starostlivo triedia a následne sušia počas 15 dní. Počas tohto procesu sa ručne otáčajú, aby sa zabezpečila rovnomerná vlhkosť a vývoj chuti. Počas dňa sú čerešne zakrývané pred silným slnkom a v noci pred nadmernou vlhkosťou, čím sa zabezpečuje rovnomerné sušenie.
Stanica aj farmári sa nachádzajú neďaleko oblasti Dimtu, odkiaľ pochádza jedna z našich experimentálnejších káv. Ak vám chutí jej profil a chcete zažiť, čo naturálna káva z tohto regiónu dokáže ponúknuť, táto je pre vás!
Dodatočné parametre
Kategória: | Káva |
---|---|
Hmotnosť: | 250g |
Štýl praženia: | Espresso, Filter |
Krajina pôvodu: | Ethiopia |
Odroda: | Heirloom |
Pražiareň: | KEEN coffee |
Spracovanie: | Natural |
Chuťový profil: | malina, oolong, mliečna čokoláda |
Región: | Hambela Wamena, Gedeb, West Guji |
Nadmorská výška: | 2150 m.n.m. |
Farma: | 760 farmárov, každý má 1-2 hectáre pôdy |
Producent: | Eyasu Worasa, (manager of ‘Goro Bedessa Station’) |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.