INZOVU Rwanda, Nomad Coffee

Kód: 3328/ESP 3328/FIL Zvoľte variant
Neohodnotené
€14
Skladem Skladem Zvoľte variant
Štýl praženia
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.

Rwanda Inzovu zo španielskej pražiarne Nømad Coffee vyniká tónmi karamelu, rybízu a červeného jablka. V šálke prináša sladkosť a sviežu ovocnosť, ktoré sa spájajú do harmonického a elegantného profilu.

Chuťový profil:  karamel, ríbezle a červené jablko.


Detailné informácie

Podrobný popis

Podrobný popis

Čo je Peaberry?

Peaberry je výsledkom prírodnej mutácie, keď sa vo vnútri kávovej čerešne vytvorí len jedno zrno namiesto dvoch. Vďaka tomu majú zrnká okrúhlejší tvar a predstavujú približne 5 – 10 % celej úrody. Tento unikátny fenomén je často spájaný s intenzívnejším chuťovým prejavom.

O pôvode

Táto zmes peaberry pochádza zo západných a južných regiónov Rwandy, pestovaných v stredných nadmorských výškach. Po dodaní kávy v pergamene z rôznych mycích staníc sú šarže starostlivo cuppované, aby sa vybrali tie najlepšie pre zloženie zmesi Inzovu.

Káva prechádza tradičným procesom prania – po fermentácii a uložení v pergamene sa zrna namáčajú vo vode a následne sušia 2 až 3 týždne na vyvýšených afrických lôžkach.

Odrôda Bourbon

Pôvod odrody Bourbon siaha do roku 1708, keď ju Francúzi vysadili na ostrove Bourbon (dnešný Réunion) v Indickom oceáne. Nové podmienky spôsobili spontánnu mutáciu, vďaka ktorej rastlina kvitla a plodila produktívnejšie než jej predkovia.

Bourbon sa rýchlo rozšíril do Brazílie, Strednej a Južnej Ameriky, ako aj do Afriky, konkrétne do Rwandy. Odvtedy vzniklo viacero mutácií a subvariet, medzi ktoré patria červený, žltý či oranžový Bourbon, ale aj odrody ako Caturra, Pacas či El Salvadorian.


Dodatočné parametre

Kategória: Nomad Coffee
EAN: Zvoľte variant
Hmotnost: 250 g
Štýl praženia: Filter, espresso
Krajina pôvodu: Rwanda
Odroda: Red Bourbon
Spracovanie: Washed
Chuťový profil: karamel, ríbezle a červené jablko.
Nadmorská výška: 1400 - 1600 m.n.m.
Zber: 2024
pražiareň: Nomad Coffee

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola