GASHARU Rwanda, Nomad Coffee
Kód: 3310Podrobný popis
Podrobný popis
O pôvode
Káva Gasharu pochádza zo západnej provincie Rwandy, neďaleko národného parku Nyungwe – jednej z najvýznamnejších biodiverzitných rezervácií Afriky. Tento región, známy ako „krajina tisícich kopcov“, ponúka ideálne podmienky na pestovanie výnimočnej kávy.
Celestin, zakladateľ Gasharu, spolu so svojimi deviatimi deťmi udržiava úzke vzťahy s miestnymi farmármi, poskytuje im technické poradenstvo a podporuje neustále zlepšovanie kvality. Táto šarža je výsledkom experimentov s anaeróbnym spracovaním a odráža rodinný záväzok k dokonalosti.
Spracovanie
-
Metóda: washed (experimentálna)
-
Po zbere sa čerešne starostlivo triedia a dužinatejú.
-
Nasleduje 36-hodinová fermentácia v anaeróbnych podmienkach.
-
Potom sa káva premyje a suší na vyvýšených afrických lôžkach, čo zabezpečuje jej čistotu a kvalitu.
Recept (Orea)
Pri príprave nezabúdajte, že výsledok môže ovplyvniť dátum praženia, skladovanie, prostredie či kvalita vody – malé úpravy sú preto prirodzené.
-
Káva: 18 g
-
Voda: 280 g (94 °C) – odporúčaná Lanjarón
-
Mlynček: Mazzer Omega #4
-
Metóda: Orea
Postup:
-
-
nálev: 70 g vody, počkať 30 sekúnd.
-
-
-
nálev: 140 g vody.
-
-
-
nálev: 70 g vody.
-
Celkový čas lúhovania: 1:53 minúty
Výsledok: TDS 1,29 % / extrakcia 20,52 %
Dodatočné parametre
Kategória: | Nomad Coffee |
---|---|
EAN: | 1774529750133835 |
Hmotnost: | 250 g |
Štýl praženia: | Filter |
Krajina pôvodu: | Rwanda |
Odroda: | Red Bourbon |
Spracovanie: | washed (experimentálna) |
Chuťový profil: | Zelené hrozno, melón, trstinový cukor. |
Nadmorská výška: | 1800 - 2100 m.n.m. |
Zber: | 2024 |
pražiareň: | Nomad Coffee |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.