GASHARU Rwanda, Nomad Coffee

Kód: 3310
Neohodnotené
€18
Skladem

Tento filter vyniká sviežimi tónmi zeleného hrozna, melónu a trstinového cukru, ktoré dopĺňajú jemné nuansy sušeného ovocia, medu, citrónovej trávy, kakaového prášku a kivi. V šálke sa spája jasná kyslosť a šťavnaté telo, ktoré prinášajú komplexný a zvodný chuťový zážitok.

Chuťový profil: Zelené hrozno, melón, trstinový cukor.


Detailné informácie

Podrobný popis

Podrobný popis

O pôvode

Káva Gasharu pochádza zo západnej provincie Rwandy, neďaleko národného parku Nyungwe – jednej z najvýznamnejších biodiverzitných rezervácií Afriky. Tento región, známy ako „krajina tisícich kopcov“, ponúka ideálne podmienky na pestovanie výnimočnej kávy.

Celestin, zakladateľ Gasharu, spolu so svojimi deviatimi deťmi udržiava úzke vzťahy s miestnymi farmármi, poskytuje im technické poradenstvo a podporuje neustále zlepšovanie kvality. Táto šarža je výsledkom experimentov s anaeróbnym spracovaním a odráža rodinný záväzok k dokonalosti.

Spracovanie

  • Metóda: washed (experimentálna)

  • Po zbere sa čerešne starostlivo triedia a dužinatejú.

  • Nasleduje 36-hodinová fermentácia v anaeróbnych podmienkach.

  • Potom sa káva premyje a suší na vyvýšených afrických lôžkach, čo zabezpečuje jej čistotu a kvalitu.

Recept (Orea)

Pri príprave nezabúdajte, že výsledok môže ovplyvniť dátum praženia, skladovanie, prostredie či kvalita vody – malé úpravy sú preto prirodzené.

  • Káva: 18 g

  • Voda: 280 g (94 °C) – odporúčaná Lanjarón

  • Mlynček: Mazzer Omega #4

  • Metóda: Orea

Postup:

    1. nálev: 70 g vody, počkať 30 sekúnd.

    1. nálev: 140 g vody.

    1. nálev: 70 g vody.

Celkový čas lúhovania: 1:53 minúty
Výsledok: TDS 1,29 % / extrakcia 20,52 %


Dodatočné parametre

Kategória: Nomad Coffee
EAN: 1774529750133835
Hmotnost: 250 g
Štýl praženia: Filter
Krajina pôvodu: Rwanda
Odroda: Red Bourbon
Spracovanie: washed (experimentálna)
Chuťový profil: Zelené hrozno, melón, trstinový cukor.
Nadmorská výška: 1800 - 2100 m.n.m.
Zber: 2024
pražiareň: Nomad Coffee

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola