“Od roku 1988 vyrábame veľmi kvalitnú kávu v srdci štátu Minas Gerais, v regióne Cerrado Mineiro – Brazília, a počas celej tejto dráhy sme zlepšovali našu prácu a osvojili si najlepšie postupy udržateľnosti a rešpektovania ľudí a životného prostredia. Sme rodinný podnik a všetci v službe sú absolútne zanietení pre kávu. Naše pozemky sú certifikované organizáciami Rainforest Alliance, 4C (Spoločný kódex pre kávovú komunitu) a Certifica Minas a sme tiež členmi BSCA (Brazílska asociácia pre špeciálnu kávu). S veľkou starostlivosťou a spoliehaním sa na inovatívnu remeselnú výrobu robíme všetko pre to, aby naše kávy vynikli na domácom aj zahraničnom trhu, a sme veľmi hrdí na všetky ocenenia, ktoré sme už získali v niektorých hlavných súťažiach kvality v Brazílii. Sme si istí, že náš výrobok skutočne vyniká mimoriadne odlišnou arómou a chuťou. S veľkou hrdosťou vás teda pozývame ochutnať a presvedčiť sa o kvalite našej kávy!”
Trojitá fermentácia
Rafael ho spracoval ako 3x fermentovanú, plne umytú šaržu. Po mechanickom zbere a triedení plávajúcim spôsobom sa kávové čerešne fermentovali aeróbne “nasucho” 56 hodín. Teda v celých čerešniach voľne vo vzduchu. Potom sa káva rýchlo ochladila studenou vodou, aby sa zabránilo prílišnému nárastu teploty, čo predstavuje tzv. teplotný šok. Nasledovala druhá fermentácia, pri ktorej čerešne kvasili 196 hodín anaeróbne a tiež bez vody. Po tomto čase nasledoval ďalší tepelný šok a potom lúpanie. Tretia fermentácia bola tiež anaeróbna, ale tentoraz vo vode počas 120 hodín. Nakoniec sa káva odstredila a sušila 21 dní.