Hambela
Hambela, čo vo voľnom preklade znamená “ísť ďalej”, je woreda, ktorá sa nachádza v tesnej blízkosti wored Idido a Kochere. Drobní poľnohospodári v tejto oblasti pestujú kávovníky úplne ekologicky a bez pesticídov, čiastočne kvôli nedostatku finančných prostriedkov potrebných na nákup chemických prípravkov, ale aj kvôli ich nepotrebnosti vzhľadom na pôdu prirodzene bohatú na živiny. Stromy sú ponechané voľnému rastu, pričom ich orezávanie je minimálne. Vďaka veľmi malému množstvu zásahov do stromov môžeme skutočne ochutnať prírodné účinky, ktoré táto krajina ponúka.
Čerešne sa zbierajú od októbra do januára a odvážajú sa na umývaciu stanicu, kde sa kombinujú dávky malých pestovateľov. Káva sa ručne triedi, aby sa odstránili nedozreté a prezreté čerešne a vybrali sa čerešne s cukornatosťou medzi 18-22º Brix. Čerešne sa sušia na vyvýšených záhonoch na plnom slnku, aby káva mohla absorbovať sladkosť a ovocnosť z dužiny a šupky čerešní. Počas sušenia sa čerešne pravidelne otáčajú, aby sa zabezpečilo rovnomerné sušenie a zachovala ich čistota. Počas veľmi horúcich dní sa čerešne zakryjú fóliou, aby sa kontrolovala rýchlosť sušenia. Čerešne zostávajú na vyvýšených záhonoch 18-30 dní, často sa otáčajú, kým vlhkosť nedosiahne 10-12 %. Sušené zrno sa potom skladujú v sušených šupkách kvôli ochrane a maximalizácii absorpcie cukru a ovocnej chuti až do vymletia a prípravy na vývoz.