CRAZY DECAF Colombia, Nomad Coffee
Kód: 3309Podrobný popis
Podrobný popis
Farma Granja Paraíso 92
Farma Granja Paraíso 92 pestuje výnimočné odrody ako Java, Bourbon Rosado, Geisha, Pacamara, Caturra, Tabi, Castillo, Supremo či Colombia. Využíva inovatívne postupy, ako sú terasové pestovanie, kvapkové zavlažovanie, tienenie či laboratórne výpočty výživy. Súčasťou farmy je aj mikrobiologické laboratórium, spracovateľský závod a laboratórium kvality, čo garantuje špičkový výsledok – potvrdený viacerými oceneniami.
Spracovanie kávy
Hlavným cieľom Wiltona Beníteza je zachovať prchavé látky v zrnách. Preto používa riadenú anaeróbnu fermentáciu, kombinovanú s tepelným šokom a následnou prírodnou dekofeinizáciou cukrovou trstinou (ethyl acetate method).
Kroky spracovania:
-
Starostlivý výber a sterilizácia čerešní ozónom a UV svetlom.
-
36-hodinová fermentácia so špecifickými kvasinkami (Saccharomyces pastorianus).
-
46 hodín sušenia pri konštantnej teplote 40 °C.
-
Prírodná dekofeinizácia cukrovou trstinou – šetrná, ekologická a zachovávajúca chuťový profil.
Výhody tejto metódy:
-
Žiadne agresívne chemikálie ani vysoký tlak, ktoré by menili štruktúru zrna.
-
Zachovanie prirodzenej chuti a arómy.
-
Využitie lokálne dostupnej cukrovej trstiny, pričom vedľajším produktom (kofeínom) sa ďalej obchoduje.
Recept (Aeropress)
Pri príprave berte do úvahy, že výsledok môže ovplyvniť dátum praženia, skladovanie, prostredie či kvalita vody. Malé úpravy sú preto prirodzené.
-
Káva: 16,5 g
-
Voda: 260 g (96 °C) – minerálna voda Lanjarón
-
Mlynček: Oda, nastavenie 5III
-
Metóda: Aeropress
Postup:
-
Nalejte 60 g vody, počkajte 30 sekúnd.
-
Dolejte zvyšok vody až do 260 g.
-
Celkový čas lúhovania: 2:10 minúty.
Výsledok:
-
TDS: 1,26 %
-
Extrakcia: 19,43 %
Dodatočné parametre
Kategória: | Nomad Coffee |
---|---|
EAN: | 1774540361383855 |
Hmotnost: | 250 g |
Štýl praženia: | Filter |
Krajina pôvodu: | Colombia |
Odroda: | Red Bourbon |
Spracovanie: | kultivácia |
Chuťový profil: | Mliečna čokoláda, hnedý cukor, passion fruit. |
Nadmorská výška: | 1930 m.n.m. |
Zber: | 2024 |
pražiareň: | Nomad Coffee |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.