CRAZY DECAF Colombia, Nomad Coffee

Kód: 3309
Neohodnotené
€25
Skladem

Naša klasická káva bez kofeínu je výborná, no toto je úplne iný zážitokDecaf Paraíso od Wiltona Beníteza prináša do jesenných popoludní kávu bez kompromisov – a môžeme úprimne povedať, že ide o najlepšiu kávu bez kofeínu, akú sme kedy ochutnali.
Vo vôni sa spája kakao a mliečna čokoláda, telo je medové s nádychom karamelu a hnedého cukru a chuť šálky prináša slivky, papáju a marakuju. Sladká, ovocná a dokonale vyvážená – skutočný zážitok.

Chuťový profil:  mliečna čokoláda, hnedý cukor, maracuja.


Detailné informácie

Podrobný popis

Podrobný popis

Farma Granja Paraíso 92

Farma Granja Paraíso 92 pestuje výnimočné odrody ako Java, Bourbon Rosado, Geisha, Pacamara, Caturra, Tabi, Castillo, Supremo či Colombia. Využíva inovatívne postupy, ako sú terasové pestovanie, kvapkové zavlažovanie, tienenie či laboratórne výpočty výživy. Súčasťou farmy je aj mikrobiologické laboratórium, spracovateľský závod a laboratórium kvality, čo garantuje špičkový výsledok – potvrdený viacerými oceneniami.

Spracovanie kávy

Hlavným cieľom Wiltona Beníteza je zachovať prchavé látky v zrnách. Preto používa riadenú anaeróbnu fermentáciu, kombinovanú s tepelným šokom a následnou prírodnou dekofeinizáciou cukrovou trstinou (ethyl acetate method).

Kroky spracovania:

  • Starostlivý výber a sterilizácia čerešní ozónom a UV svetlom.

  • 36-hodinová fermentácia so špecifickými kvasinkami (Saccharomyces pastorianus).

  • 46 hodín sušenia pri konštantnej teplote 40 °C.

  • Prírodná dekofeinizácia cukrovou trstinou – šetrná, ekologická a zachovávajúca chuťový profil.

Výhody tejto metódy:

  • Žiadne agresívne chemikálie ani vysoký tlak, ktoré by menili štruktúru zrna.

  • Zachovanie prirodzenej chuti a arómy.

  • Využitie lokálne dostupnej cukrovej trstiny, pričom vedľajším produktom (kofeínom) sa ďalej obchoduje.

Recept (Aeropress)

Pri príprave berte do úvahy, že výsledok môže ovplyvniť dátum praženia, skladovanie, prostredie či kvalita vody. Malé úpravy sú preto prirodzené.

  • Káva: 16,5 g

  • Voda: 260 g (96 °C) – minerálna voda Lanjarón

  • Mlynček: Oda, nastavenie 5III

  • Metóda: Aeropress

Postup:

  1. Nalejte 60 g vody, počkajte 30 sekúnd.

  2. Dolejte zvyšok vody až do 260 g.

  3. Celkový čas lúhovania: 2:10 minúty.

Výsledok:

  • TDS: 1,26 %

  • Extrakcia: 19,43 %


Dodatočné parametre

Kategória: Nomad Coffee
EAN: 1774540361383855
Hmotnost: 250 g
Štýl praženia: Filter
Krajina pôvodu: Colombia
Odroda: Red Bourbon
Spracovanie: kultivácia
Chuťový profil: Mliečna čokoláda, hnedý cukor, passion fruit.
Nadmorská výška: 1930 m.n.m.
Zber: 2024
pražiareň: Nomad Coffee

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola