Summerjam, Concept Coffee Roasters

Kód: 2599/ESP 2599/FIL Zvoľte variant
Neohodnotené
Značka: Concept
€14
Skladom Skladom Zvoľte variant
Štýl praženia
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.

Tanec medzi šťavnatým a sladkým. Šťavnatý melón a tóny červeného bobuľového ovocia vytvárajú osviežujúce a živé tóny s nádychom kakaových nibsov. Predstavte si letný dezert v šálke.

Chuťový profil: melón, letné ovocie, červené bobule, kakaové zrnká

Detailné informácie

Podrobný popis

50% Colombia Honey Watermelon

Cupping skóre: 87,75

Spracovateľská stanica: Las Palmas
Farmár: Brayan Alvear
Región: Huila
Nadmorská výška: 1400 – 1600 MASL
Úroda: 2024/25
Odroda: caturra, Kolumbia
Processing: fruit fermentation honey

50% Colombia El Vergel

Cupping score: 87,25

Farma: El Vergel
Farmár: Bayter Brothers
Región: Tolima
Nadmorská výška: 1350 MASL
Úroda: 2024/25
Odroda: červená a žltá caturra
Processing: natural anaerobic

Summerjam

 

Opäť vám prinášame našu letnú zmes so sladkým a šťavnatým chuťovým profilom s tónmi letného ovocia, sladkého melóna, sliviek a kakaových nibsov. Ohromí vás svojím silným telom a krémovou chuťou v ústach.

Suumerjam vás naladí na letnú zábavu so šťavnatou kávou, pretože… This ain’t nothin‘ but a summer jam!

Toto je štvrté vydanie našej letnej zmesi, tentoraz ponúkame espresso, ako aj praženie na štýl filter/cold brew.

Letný signature blend

 

50% Honey Colombia

Táto zmes odrôd Caturra a Colombia začína 48-hodinovou predfermentáciou v plastových vreciach v anaeróbnych podmienkach, čo umožňuje vznik komplexných chutí. Po odležaní sa zrná, ktoré sú ešte slizovité, päť dní fermentujú so sušeným mletým melónom, ktorý im dodáva osviežujúcu sladkosť. Počas fermentácie sa pridáva aj čerstvý melón, ktorý dodáva jemné citrusové tóny, ktoré dopĺňajú sladkú chuť. Zrná sa potom predsušia na slnku a následne sa sušia mechanicky v statických silách. Tridsaťdňové obdobie stabilizácie pomáha chuti naplno sa rozvinúť, čím sa dosiahne vyvážený a osobitý profil.

50% Natural Anaerobic Colombia

Cesta kávy Guava Banana sa začína starostlivým výberom zrelých červených a žltých čerešní Caturra, ktoré zaručujú výnimočnú kvalitu z renomovanej usadlosti El Vergel vo Fresne v štáte Tolima, ktorú spravujú farmári Elías a Shady Bayter. Zrná prechádzajú 48- až 60-hodinovou anaeróbnou fermentáciou, ktorá zvýrazňuje ich jedinečný chuťový profil. Zrno sa najprv suší na slnku na vyvýšených lôžkach v „Marquesine“, kým nedosiahne 30 % vlhkosti, potom sa presúva na mechanické sušenie v kruhových sušiarňach pri teplote nižšej ako 45 °C, kým nedosiahne 18%-16% vlhkosti. Po predbežnej stabilizácii na zintenzívnenie chuti sa proces sušenia dokončí mechanicky, kým sa nedosiahne optimálna vlhkosť. Zrná sa potom 45 dní stabilizujú vo vreciach GrainPro, čím sa zabezpečí ich konzistencia a kvalita. Výsledkom tohto dôkladného prírodného anaeróbneho procesu je bohatý a komplexný chuťový profil s tónmi čokolády, sliviek, guavy, červeného ovocia, kyseliny citrónovej a mandarínky. Káva Guava Banana je príkladom odborných znalostí a oddanosti pri spracovaní kávy, ktorá ponúka osobitý a lahodný zážitok z kávy.
 

Odrody

 

Castillo – vyskytuje sa najmä v Kolumbii a má vysoké výnosy. Medzi kolumbijskými pestovateľmi je obľúbená vďaka svojej odolnosti voči leave rust.

Caturra – prirodzene sa vyskytujúca trpasličia mutácia odrody Bourbon Arabica, prvýkrát objavená v Brazílii. Táto káva je známa svojou jasnou kyslosťou, vyváženou chuťou a potenciálom vysokých výnosov pri pestovaní v nadmorskej výške od 1 200 do 2 000 metrov.

Natural proces

 

Prírodné sušenie na slnku, nazývané aj „natural“ alebo „suchý proces“, znamená sušenie kávových čerešní vcelku bez použitia vody alebo strojov na odstránenie časti plodov pred sušením. Pred sušením sa čerešne pozbierajú, ponoria do vody a roztriedia, aby sa odstránili nedozreté alebo prezreté plody.

Dodatočné parametre

Kategória: Concept Coffee Roasters
Hmotnosť: 250g
Štýl praženia: Espresso, Filter
Krajina pôvodu: Colombia
Odroda: caturra, Kolumbia, červená a žltá caturra
Pražiareň: Concept coffee roasters
Spracovanie: Natural Anaerobic, Fruit fermentation honey
Chuťový profil: melón, letné ovocie, červené bobule, kakaové zrnká
Región: Huila
Farmár: Brayan Alvear
Nadmorská výška: 1400 – 1600 m.n.m.
Farma: El Vergel
Spracovateľská stanica: Las Palmas

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola