Vietnam Langbiang Double Washed Diamond’s Roastery

Kód: 1878
Neohodnotené
€14
Skladom

Pomaranč, karamel, med, trstinový cukor

 

Detailné informácie

Podrobný popis

Vietnam Langbiang Double washed je výsledkom práce Slováka Mariána Takáča žijúceho vo Vietname. Práve on  vďaka svojej manželke Lim objavil svoju vášen pre kávu. Lim pochádza z Etnickej menšiny K´ho, ktorá po generácie venuje pestovaniu kávy. Kávové zrno bolo dopestované pod horou Langbian. V nadmorskej výške 1650 metrov. Jedná sa o odrodu Catimor, ktorá prirodzene zmutovala s pozostatkami Bourbonu a Typicy. Tieto odrody pôvodne do Vietnamu priniesli Francúzi.

Dva krát premývané spracovanie niekedy nazývané aj ako dvojitá fermentácia, je metóda spracovania široko používaná v Keni, Burundi a Rwande. Vytvára výnimočne čistý profil vďaka odstráneniu všetkej dužiny z kávovnikových zŕn pred ich vysušením. Po prvotnej selekcii podľa zrelosti sa čerešne zbavia dužiny a umiestnia sa do fermentačných nádrží naplnených vodou. Hlavným cieľom tohto kroku je úplne rozložiť dužinu, umyť a vyčistiť pergamen. Fermentácia trvá 36-48 hodín v závislosti od klimatickych podmienok, teploty vody a úrovne PH.

Tento lot sledujeme už niekoľko rokov, nakoľko nám Marián posiela posledných 5 rokov vzorky jeho káv. Tento rok nás výsledok jeho práce doslova odrovnal a prvý krát sme sa ho rozhodli zaradiť do našej ponuky. Pre nás jednoznačne najchutnejší lot z tohto ročnej produkcie, ktorý nám veľmi pripomína africké premývané kávy z Burundi, Rwandy a Keňe.

 

Dodatočné parametre

Kategória: Diamond's Roastery
Hmotnosť: 250g
Štýl praženia: Filter
Krajina pôvodu: Vietnam
Pražiareň: Diamond´s Roastery
Spracovanie: Washed
Chuťový profil: Pomaranč, karamel, med, trstinový cukor
Nadmorská výška: 1650 m.n.m.
Odroda: Catimor
Spracovanie: Washed

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: