Proces výroby kávy Rocket Flower z farmy El Paseo v Nariño sa začína starostlivým výberom zrelých čerešní Caturra, čím sa zabezpečí výnimočná kvalita.
Čerešne prechádzajú 36-hodinovou predfermentáciou v čerešniach, po ktorej nasleduje proces plávania a dezinfekcie s použitím morskej soli v množstve 2 % z celkového množstva vody v zásobníku.
Následne sa bobule podrobia anaeróbnej fermentácii v nádržiach z nehrdzavejúcej ocele s regulovanými prepúšťacími ventilmi.
Po presune do druhého zásobníka a rozvláknení sa zbierajú výluhy a 200 litrov sa použije na jednu fermentačnú nádrž s prídavkami enzýmov na podporu špecifického kvetového profilu.
V každej nádrži, do ktorej sa zmestí až 2 800 kg kávy, sa káva fermentuje 6 dní, pričom sa vytvorí komplexný chuťový profil.
Zrná sa potom sušia mechanicky v sile 2 až 3 dni pri teplote nižšej ako 38 stupňov, čím sa zabezpečí ideálna vlhkosť.
Nasleduje 15-dňová stabilizácia, ktorá zaručuje konzistenciu a kvalitu kávy.
Výsledkom tohto starostlivého procesu je chuťový profil bohatý na tóny citrónovej trávy, kyseliny citrónovej, citrusov, kakaa, kávových kvetov, kvetov, pomaranča a sladkých aróm, vďaka čomu je káva Rocket Flower výnimočným výberom.
Čerešne prechádzajú 36-hodinovou predfermentáciou v čerešniach, po ktorej nasleduje proces plávania a dezinfekcie s použitím morskej soli v množstve 2 % z celkového množstva vody v zásobníku.
Následne sa bobule podrobia anaeróbnej fermentácii v nádržiach z nehrdzavejúcej ocele s regulovanými prepúšťacími ventilmi.
Po presune do druhého zásobníka a rozvláknení sa zbierajú výluhy a 200 litrov sa použije na jednu fermentačnú nádrž s prídavkami enzýmov na podporu špecifického kvetového profilu.
V každej nádrži, do ktorej sa zmestí až 2 800 kg kávy, sa káva fermentuje 6 dní, pričom sa vytvorí komplexný chuťový profil.
Zrná sa potom sušia mechanicky v sile 2 až 3 dni pri teplote nižšej ako 38 stupňov, čím sa zabezpečí ideálna vlhkosť.
Nasleduje 15-dňová stabilizácia, ktorá zaručuje konzistenciu a kvalitu kávy.
Výsledkom tohto starostlivého procesu je chuťový profil bohatý na tóny citrónovej trávy, kyseliny citrónovej, citrusov, kakaa, kávových kvetov, kvetov, pomaranča a sladkých aróm, vďaka čomu je káva Rocket Flower výnimočným výberom.