Red Candy Colombia Concept Coffee Roasters

Kód: 973/ESP 973/FIL Zvoľte variant
Neohodnotené
€18
Na dotaz Skladom Zvoľte variant
Štýl praženia
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.

malinová sóda, jahodové cukríky, smotana

Cukrík v šálke kávy! Je sladká a hravá, so šťavnatou chuťou malín a jahôd, zabalená do nádhernej sladkosti pripomínajúcej cukríky.

Detailné informácie

Podrobný popis

Edwin Noreña

 

Finca Campo Hermoso je 15-hektárová farma blízko Circasia, len niekoľko kilometrov severne od hlavného mesta Quindío Armenia. Jej majiteľ Edwin Noreña je povolaním agropriemyselný inžinier, ktorý absolvoval vysokoškolské štúdium biotechnológie. Edwin má dobré kontakty a je veľmi ambicióznym producentom kávy, ktorý sa zameriava na pestovanie veľmi špecifických odrôd v kombinácii s veľmi špecifickými metódami spracovania, ktoré sú určené na dosiahnutie čo najprekvapujúcejších, najpamätnejších a najchutnejších káv v rámci jeho zdrojov. Finca Campo Hermoso sa zameriava na pestovanie širokej škály kávových odrôd vrátane ružového bourbonu, žltého bourbonu, žltej caturry, bourbon sidry, geshy a Cenicafe 1, odolného hybridu vyvinutého Cenicafé, kolumbijským národným výskumným inštitútom pre kávu. Výsledné kávy sa často predávajú pod osobnou značkou “El Alquimista”, pod ktorou Edwin predáva svoje mikrokávy, ktoré sa zúčastňujú na súťažiach baristov a vyberavých pražiarní po celom svete.

Black honey carbonic maceration

 

Čerešne sa zbierajú pri teplote nad 23 stupňov Brix. Prvým krokom spracovania je ručný výber – zrelé čerešne sa vyberajú ručne.
Výber pokračuje ponorením čerešní do vodných nádrží na 5 hodín a odstránením plávajúcich častí z hladiny. Nakoniec sa vytriedia čerešne bez viditeľných chýb, aby sa zaručila len tá najlepšia kvalita, ktorá sa použije na fermentáciu.
Ďalším krokom je uzavretie kávových čerešní v 200-litrových plastových plechovkách na 96 hodín pri konštantnej teplote 18 °C s injekciou CO2 (proces sa nazýva karbonická macerácia). Čerešne sa zbavia zrna, pričom 100 % dužiny sa zmieša s kávovými zrnami na druhú 48-hodinovú anaeróbnu fermentáciu so zmesou čerstvého a dehydrovaného červeného ovocia, ako sú čučoriedky, jahody, višne, maliny, černice, s kvasinkami HS&F (Saccharomyces cerevisiae), aminokyselinami a glukózou. Káva sa suší na slnku na afrických lôžkach, ktoré sú počas prvých 48 hodín zakryté špeciálnym dáždnikom. Druhá fáza sušenia na vyvýšených záhonoch pod baldachýnom trvá ďalších 5 dní. Približne po 15 dňoch sa káva uskladní.

 

Dodatočné parametre

Kategória: Concept Coffee Roasters
Hmotnosť: 250g
Štýl praženia: Espresso, Filter
Krajina pôvodu: Columbia
Odroda: Caturra
Pražiareň: Concept coffee roasters
Spracovanie: Carbonic Maceration, Black honey
Chuťový profil: malinová sóda, jahodové cukríky, smotana
Nadmorská výška: 1750 – 1900 m.n.m.
Región: Quindio, Kolumbia
Výrobca: Edwin Norena
Farma: Campo Hermoso

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: