Pink Fuzz Colombia Concept Coffee Roasters

Kód: 970/ESP 970/FIL Zvoľte variant
Neohodnotené
€20
Skladom Na dotaz Zvoľte variant
Štýl praženia
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.

čerešňová sóda, černice, jahody

Sladká a svieža káva! Predstavte si čerešňovú limonádu s jasnou perlivou chuťou, ku ktorej sa pridávajú šťavnaté černice a nádych sladkých jahôd. Táto káva je prívalom letných plodov v každom dúšku.

Detailné informácie

Podrobný popis

Edwin Noreña

 

Finca Campo Hermoso je 15-hektárová farma blízko Circasia, len niekoľko kilometrov severne od hlavného mesta Quindío Armenia. Jej majiteľ Edwin Noreña je povolaním agropriemyselný inžinier, ktorý absolvoval vysokoškolské štúdium biotechnológie. Edwin má dobré kontakty a je veľmi ambicióznym producentom kávy, ktorý sa zameriava na pestovanie veľmi špecifických odrôd v kombinácii s veľmi špecifickými metódami spracovania, ktoré sú určené na dosiahnutie čo najprekvapujúcejších, najpamätnejších a najchutnejších káv v rámci jeho zdrojov. Finca Campo Hermoso sa zameriava na pestovanie širokej škály kávových odrôd vrátane ružového bourbonu, žltého bourbonu, žltej caturry, bourbon sidry, geshy a Cenicafe 1, odolného hybridu vyvinutého Cenicafé, kolumbijským národným výskumným inštitútom pre kávu. Výsledné kávy sa často predávajú pod osobnou značkou “El Alquimista”, pod ktorou Edwin predáva svoje mikrokávy, ktoré sa zúčastňujú na súťažiach baristov a vyberavých pražiarní po celom svete

Processing wizard

 

Edwinovo spracovanie tejto konkrétnej šarže zahŕňa dvojstupňovú fermentáciu, po ktorej nasleduje sušenie na vyvýšenom lôžku. Čerstvá čerešňa sa najprv namočí na 1 hodinu do vody a potom sa fermentuje metódou karbonickej macerácie, pri ktorej sa ovocie uzavrie v komore s jednosmerným ventilom, aby kyslík mohol uniknúť, ale nemohol sa dostať dovnútra, čím sa v priebehu fermentácie čerešne vytvára prostredie bohaté na CO2. Po 48 hodinách v uzavretej komore sa čerešňa zbaví dužiny a fermentuje v zakrytej nádrži, pričom sa pridá aj žltý “mušt” – sladká šťava, ktorá vzniká počas karbonickej macerácie. Toto druhé kvasenie trvá 72 hodín. Po dokončení sa pergamen umyje, pričom sa ponechá približne 25 % pôvodného slizu, a prenesie sa na vyvýšené záhony, kde sa suší na slnku. Tento proces sušenia trvá 15 dní. Úplne vysušená káva sa 8 dní kondicionuje v sklade, aby sa v zrnách stabilizovala vlhkosť, a potom sa premiestni do vriec GrainPro na dlhodobé skladovanie, kde sa v priebehu niekoľkých týždňov viackrát preberie na analýzu kvality.

 

Dodatočné parametre

Kategória: Concept Coffee Roasters
Hmotnosť: 250g
Štýl praženia: Espresso, Filter
Krajina pôvodu: Columbia
Odroda: Pink Bourbon
Pražiareň: Concept coffee roasters
Spracovanie: Natural, Carbonic Maceration
Chuťový profil: čerešňová sóda, černice, jahody
Nadmorská výška: 1750 – 1900 m.n.m.
Región: Quindio, Kolumbia
Výrobca: Edwin Norena
Farma: Campo Hermoso

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: