Peru Norbil Perez Diamond’s Roastery 250g
Kód: 2335/ESP 2335/FIL Zvoľte variantPodrobný popis
Peru Norbil Perez – Káva z hôr Cajamarca až do vašej šálky
Región Callayuc, známy svojou úrodnou pôdou a bohatou biodiverzitou, je domovom mnohých farmárov, ktorí svojou vášňou a remeselnou zručnosťou vytvárajú výnimočné chute. A práve tu, v nadmorskej výške 2 250 metrov, sa začína cesta kávy, ktorú vypestoval Norbil Perez. Práve on je jedným zo zakladateľov družstva Aromas del Valle. Na svojej štvorhektárovej farme ‘La Chirimoya’ neúnavne experimentuje, učí sa a zdokonaľuje procesy pestovania a spracovania kávy. Jeho zvedavosť a túžba po kvalite ho neustále posúvajú vpred – aktívne sa zapája do tréningov a workshopov, aby z každej úrody dostal to najlepšie.
Unikátne spracovanie pre výnimočný výsledok
Každé kávové zrno je ručne zbierané a starostlivo vyberané. Zrelé čerešne prechádzajú plavením vo vodných kanáloch, kde sa selektujú len tie najhustejšie a najkvalitnejšie plody. Potom nasleduje dvojitá fermentácia – prvá trvá 50 hodín, po ktorej sú kávové zrnká zbavené čerešne. Následne sa zrnká fermentujú ďalších 42 hodín. Tento precízny proces prináša komplexnú a výraznú chuť. Nakoniec sa zrnká dôkladne premyjú a sušia na vyvýšených afrických lôžkach po dobu 17 až 18 dní, čím sa zabezpečí rovnomerné sušenie a čistý chuťový profil.
Dodatočné parametre
Kategória: | Diamond's Roastery |
---|---|
Hmotnosť: | 250g |
Štýl praženia: | Espresso, Filter |
Krajina pôvodu: | Peru |
Odroda: | Yellow Bourbon |
Pražiareň: | Diamond´s Roastery |
Spracovanie: | Washed |
Chuťový profil: | hruška, čerevený pomaranč, banán ostružina |
Nadmorská výška: | 2250 m.n.m. |
Región: | Callayuc |
Producent: | Norbil Perez |
Spracovateľská stanica: |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.