Mexiko Hector Hernandéz Natural Diamond’s Roastery

Kód: 1870
Neohodnotené
€13
Na dotaz

Banán, čučoriedka, horká čokoláda, kakao

 

Detailné informácie

Podrobný popis

Hector Hernández Méndez je súčasťou stoviek a tisícov drobných producentov v tejto oblasti, ktorí našli obživu v káve a ktorí odmietajú vymeniť kávu za pestovanie cukrovej trstiny alebo citrónov, plodín, ktoré sa v tejto oblasti tiež pestujú.

Pán Hector vykonáva pestovateľské postupy, ktoré sú v tejto oblasti považované za tradičné a spočívajú v používaní organických hnojív z tej istej farmy (suché lístie, spadnuté vetvy, ktoré dávajú život užitočnému hmyzu ako sú dážďovky) a využití tieňa stromov na farme. Hector spolupracuje s Tueste café od roku 2020 a využíva mokrý mlyn v spracovateľskom závode.

„Až po prijatí zŕn sa rozhodujeme o ich spracovaní. U tohto mikrolotu sme sa rozhodli kávu spracovať suchou metódou, a to vzhľadom na dobrý stupeň zrelosti plodov. Tie boli po prijatí podrobené prvému procesu triedenia, pri ktorom sa plody nechajú plávať vo vode, čo slúži nielen na rozdelenie kávových čerešní podľa hustoty, ale aj tým čerešne dôkladne umyjeme a pripravíme na fázu fermentovania. Potom bol vykonaný druhý výber, ktorý sa vykonáva podľa veľkosti, tretí výber sa vykonáva ručným triedením, pri ktorom sa oddelia všetky plody, ktoré nemajú objektívne zafarbenie zrelosti.“

Po triedení sa čerešne nechajú 72 hodín fermentovať v nádrži bez prístupu kyslíka. Po ukončení fermentácie sa čerešne prevezú na africké postele a 48 hodín sa sledujú a sušia. Proces sušenia dokončíme v statickej sušiarni, kde sa používa vzduch o izbovej teplote 30 °C. Tento proces trvá približne 12 dní.

Táto káva bola súťažnou kávou na festivale Two Coffee Champs v Bratislave. Pre súťažiacich, ktorí ju pripravovali alternatívnymi metódami to bola veľká výzva, kedže tento lot sa nám viac hodí ako čistokrvná espresso káva. Viacerí to zvládli super a dokázali s kávy vytiahnuť dominantnú sladkú chuť. Kávu sme kúpili od dievčat z Chichas Industry.

 

 

Dodatočné parametre

Kategória: Diamond's Roastery
Hmotnosť: 250g
Štýl praženia: Espresso
Krajina pôvodu: Mexiko
Pražiareň: Diamond´s Roastery
Spracovanie: Natural
Chuťový profil: Banán, čučoriedka, horká čokoláda, kakao
Nadmorská výška: 1450 m.n.m.
Región: Yirgacheffe
Odroda: Bourbon
Spracovanie: Natural

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: