Love Potion – Colombia, Concept Coffee Roasters

Kód: 1996
Neohodnotené
€18
Skladom

Chuťový profil: amaretto, čerešne v rume, čokoládové sušienky

Táto káva ponúka symfóniu chutí s tónmi amaretta, čerešní nasiaknutých rumom a čokoládových sušienok, ktoré sa roztancujú na jazyku.

Komplexná ovocná šálka s tónmi sladkej čerešne a tropického ananásu, vyvážená trpkými čiernymi ríbezľami a šťavnatou slivkou.

Detailné informácie

Podrobný popis

Las Palmas

 
Brayan, hrdý rodák z Acevedo v kolumbijskom štáte Huila, je tu, aby vám vyrozprával svoj príbeh plný kávy. Spoločnosť Brayan sa nachádza v srdci rušnej kávovej farmy San Adolfo a jej korene siahajú hlboko do tejto pôdy bohatej na kofeín. Akoby mu sama krajina našepkávala svoje tajomstvá a formovala jeho osud. Brayan už od útleho veku nasával múdrosť kávy ako špongia vďaka lekciám, ktoré mu otec dával po škole. Netušil, že tieto rozhovory pri káve v ňom vzbudia oheň. Teraz sa Brayan spolu so 60 podobne zmýšľajúcimi dušami (vrátane svojich vlastných príbuzných) vydáva na cestu, aby sa o svoje cenené kávové čerešne podelil so svetom. Nie je to ľahké, ale sú pripravení na túto výzvu. A práve tu sa odohráva kúzlo – s malou pomocou spoločnosti Forest a spracovateľského závodu v Ancla sa zrnkám Brayan dostáva kráľovskej starostlivosti, čoho výsledkom sú chuťové profily, ktoré vám vyrazia dych. Jeho sen? Jednoduché, ale mocné: šíriť bohatú, odvážnu chuť najlepších káv zo San Adolfo Huila široko-ďaleko. Takže si pripravte hrnčeky, ľudia – Brayan pripravuje niečo špeciálne!
 

48 hodín + 5 dní fermentácie

 
Táto zmes Caturra a Colombia začína 48-hodinovou anaeróbnou predfermentáciou čerešní v plastových vreckách, ktorá podporuje počiatočný rozvoj chuti. Po odležaní sa zrná obohatia sušenými mletými čerešňami, aby sa zvýraznil ich ovocný profil. Fermentácia sa obohacuje cukrovou trstinou, čím sa zvyšuje obsah cukru a zintenzívňuje päťdňové kvasenie. Po ukončení fermentácie sa fazuľa predsuší na slnku a potom sa mechanicky vysuší v statických silách. Po 30-dňovej stabilizácii sa chute zharmonizujú a výsledkom je komplexná, dobre vyvážená šálka.
 

Varieta

 

Caturra – obľúbená odroda kávy známa svojou jasnou kyslosťou a vyváženým chuťovým profilom. Ide o prirodzenú mutáciu odrody Bourbon, ktorá bola objavená v Brazílii začiatkom 20. storočia. Káva Caturra sa často opisuje ako káva so sladkou a citrusovou šálkou s tónmi ovocia a čokolády. Je to univerzálna káva, ktorú si môžete vychutnať rôznymi spôsobmi prípravy. Variedad Colombia – je odroda kávy vyšľachtená v Kolumbii v 80. rokoch 20. storočia. Vznikla krížením kávovníkov Caturra a Timor Hybrid s cieľom získať vysoko výnosnú rastlinu odolnú voči chorobám. Je známa svojou strednou kyslosťou, stredným telom a príjemnou chuťou.

 

Anaeróbna fermentácia

 

Kvasenie je chemický proces, pri ktorom sa sacharidy, napríklad cukry, rozkladajú na alkoholy alebo kyseliny pôsobením mikroorganizmov za neprítomnosti kyslíka. Hoci je fermentácia svojou povahou anaeróbny proces, pojem „anaeróbna fermentácia“ sa vzťahuje konkrétne na fermentáciu, ktorá prebieha v špeciálne vytvorenom prostredí bez prístupu kyslíka, napríklad v uzavretej nádobe alebo nádrži.

Dodatočné parametre

Kategória: Concept Coffee Roasters
Hmotnosť: 250g
Štýl praženia: Filter
Krajina pôvodu: Colombia
Odroda: Caturra + Colombia
Pražiareň: Concept coffee roasters
Spracovanie: 48hrs anaerobic natural + coferment
Chuťový profil: Amaretto, čerešne v rume, čokoládové sušienky
Región: Huila, Kolumbia
Producent: Brayan Alvear
Nadmorská výška: 1400 – 1600 m.n.m.
Farma: Las Palmas

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola