48 hodín + 5 dní fermentácie
Varieta
Caturra – obľúbená odroda kávy známa svojou jasnou kyslosťou a vyváženým chuťovým profilom. Ide o prirodzenú mutáciu odrody Bourbon, ktorá bola objavená v Brazílii začiatkom 20. storočia. Káva Caturra sa často opisuje ako káva so sladkou a citrusovou šálkou s tónmi ovocia a čokolády. Je to univerzálna káva, ktorú si môžete vychutnať rôznymi spôsobmi prípravy. Variedad Colombia – je odroda kávy vyšľachtená v Kolumbii v 80. rokoch 20. storočia. Vznikla krížením kávovníkov Caturra a Timor Hybrid s cieľom získať vysoko výnosnú rastlinu odolnú voči chorobám. Je známa svojou strednou kyslosťou, stredným telom a príjemnou chuťou.
Anaeróbna fermentácia
Kvasenie je chemický proces, pri ktorom sa sacharidy, napríklad cukry, rozkladajú na alkoholy alebo kyseliny pôsobením mikroorganizmov za neprítomnosti kyslíka. Hoci je fermentácia svojou povahou anaeróbny proces, pojem „anaeróbna fermentácia“ sa vzťahuje konkrétne na fermentáciu, ktorá prebieha v špeciálne vytvorenom prostredí bez prístupu kyslíka, napríklad v uzavretej nádobe alebo nádrži.