La Piragüa – Colombia, Concept Coffee Roasters

Kód: 2002
Neohodnotené
€14
Skladom

Chuťový profil: červené jablko, kardamón, škorica, mliečna čokoláda

Bohatá a zamatová káva so sladkosťou, pripomínajúca pečený jablkový koláč s tónmi kardamónu, škorice a hladkým záverom z mliečnej čokolády.

Detailné informácie

Podrobný popis

Alexander Vargas

 

Alexander sa káve venuje väčšinu svojho života. Po niekoľkých rokoch tvrdej práce zberača kávy sa spolu s manželkou rozhodli kúpiť farmu „La Piragüa“ a vydali sa na cestu kolumbijského producenta výberovej kávy. Začali pestovaním odrody Borbon Striped a neskôr vysadili ďalšie odrody, ako napríklad Gesha, Java, Pink Borbon a Caturra. Farma „La Piragüa“ sa nachádza v oblasti Los Olivos v obci Palestina v kolumbijskom regióne Huila. Kvalita kávy pestovanej na tejto farme vyplýva z niekoľkých jedinečných aspektov výrobného procesu vrátane nadmorskej výšky, v ktorej sa pestuje (1 850 m n. m.), genetiky odrôd, výberu a starostlivosti o kávové čerešne a procesov fermentácie. Jeho snom je založiť centrum na spracovanie kávy, pokračovať vo vzdelávaní a odovzdať svoje vedomosti deťom, aby mohli pokračovať v dedičstve.

Sila procesu

 

Proces sa začína starostlivým zberom zrelých čerešní Stripe Borbon, po ktorom nasleduje dvojstupňový proces výberu. Čerešne sa najprv preplávajú, aby sa odstránili vady, a potom sa ručne triedia, aby sa zabezpečilo, že sa použijú len tie najkvalitnejšie čerešne. Potom sa čerešne podrobia 60-hodinovej anaeróbnej fermentácii v uzavretých nádržiach, čím sa vytvorí komplexná a bohatá chuť. Po fermentácii sa káva suší 15 až 20 dní na slnku, pričom sa denne pretrepáva, aby sa zabezpečilo rovnomerné rozloženie vlhkosti. Po ukončení sušenia sa káva stabilizuje pod plachtami v tmavej miestnosti počas 30 dní, aby jej chuť dozrela. Výsledkom tohto starostlivého procesu je káva s chuťovým profilom s tónmi hnedého korenia, škorice, kardamónu, kyseliny jablčnej, červeného jablka, mliečnej čokolády a vínneho záveru, ktorá ukazuje výrazné vlastnosti odrody Stripe Borbon.

Varieta

 

Odroda „pruhovaný bourbon“ je prirodzene sa vyskytujúca mutácia odrody Pink Bourbon, ktorá má na šupke čerešní svetlé pruhy. Táto mutácia bola objavená v Huile v Kolumbii. Ružový Bourbon sa predtým považoval za kríženca žltej a červenej odrody Bourbon.

Anaeróbna fermentácia

 

Kvasenie je chemický proces, pri ktorom sa sacharidy, napríklad cukry, rozkladajú na alkoholy alebo kyseliny pôsobením mikroorganizmov za neprítomnosti kyslíka. Hoci je fermentácia svojou povahou anaeróbny proces, pojem „anaeróbna fermentácia“ sa vzťahuje konkrétne na fermentáciu, ktorá prebieha v špeciálne vytvorenom prostredí bez prístupu kyslíka, napríklad v uzavretej nádobe alebo nádrži.

 

Dodatočné parametre

Kategória: Concept Coffee Roasters
Hmotnosť: 250g
Štýl praženia: Espresso
Krajina pôvodu: Colombia
Odroda: Striped borbon
Pražiareň: Concept coffee roasters
Spracovanie: 60h anaerobic natural
Chuťový profil: červené jablko, kardamón, škorica, mliečna čokoláda
Región: Huila
Farma: La Piragüa
Producent: Alexander Vargas
Nadmorská výška: 1850 m.n.m.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola