Hoppy Daze Colombia Concept Coffee Roasters

Kód: 967
Neohodnotené
€22
Na dotaz

bergamot, liči, jazmín, chmeľ

Skutočne jedinečné dobrodružstvo! V úvode očakávajte citrusovú arómu bergamotu, po ktorej nasleduje jemná sladkosť liči a nádych kvetinového jazmínu. Záver prekvapí dotykom chmeľu

Detailné informácie

Podrobný popis

Edwin Noreña

 

Finca Campo Hermoso je 15-hektárová farma blízko Circasia, len niekoľko kilometrov severne od hlavného mesta Quindío Armenia. Jej majiteľ Edwin Noreña je povolaním agropriemyselný inžinier, ktorý absolvoval vysokoškolské štúdium biotechnológie. Edwin má dobré kontakty a je veľmi ambicióznym producentom kávy, ktorý sa zameriava na pestovanie veľmi špecifických odrôd v kombinácii s veľmi špecifickými metódami spracovania, ktoré sú určené na dosiahnutie čo najprekvapujúcejších, najpamätnejších a najchutnejších káv v rámci jeho zdrojov. Finca Campo Hermoso sa zameriava na pestovanie širokej škály kávových odrôd vrátane ružového bourbonu, žltého bourbonu, žltej caturry, bourbon sidry, geshy a Cenicafe 1, odolného hybridu vyvinutého Cenicafé, kolumbijským národným výskumným inštitútom pre kávu. Výsledné kávy sa často predávajú pod osobnou značkou “El Alquimista”, pod ktorou Edwin predáva svoje mikrokávy, ktoré sa zúčastňujú na súťažiach baristov a vyberavých pražiarní po celom svete.

Proces Pink Bourbon IPA

 

Prvým krokom spracovania je ručný výber – zrelé čerešne sa vyberajú ručne.
Výber pokračuje ponorením čerešní do nádrží s vodou a odstránením plávajúcich častí z povrchu. Nakoniec sa vytriedia čerešne bez viditeľných chýb, aby sa zaručila len tá najlepšia kvalita, ktorá sa použije na fermentáciu.
Pri procese Pink Bourbon IPA sa kávové čerešne najprv zatvoria do 200-litrových plastových plechoviek na 100 hodín pri konštantnej teplote 18 °C, pričom sa do nich vstrekuje CO2 (proces sa nazýva karbonická macerácia). Potom sa čerešne zbavia šupiek a nastáva ďalšia 100-hodinová anaeróbna fermentácia so vstrekovaním CO2. Očkovanie kyselinou mliečnou, MOSTTO šťava z chmeľu. Počas kvasenia sa starostlivo monitoruje hladina pH a teplota. Čerešne sa potom prvýkrát sušia na vyvýšených záhonoch pri teplote 40 °C a vlhkosti 25 % počas približne 20 dní. Druhá fáza sušenia na vyvýšených záhonoch pod baldachýnom trvá ďalších 5 dní.

 

Dodatočné parametre

Kategória: Concept Coffee Roasters
Hmotnosť: 250g
Štýl praženia: Filter
Krajina pôvodu: Columbia
Odroda: Pink Bourbon
Pražiareň: Concept coffee roasters
Spracovanie: Black honey carbonic maceration
Chuťový profil: bergamot, liči, jazmín, chmeľ
Nadmorská výška: 1750 – 1900 m.n.m.
Región: Quindio, Kolumbia
Výrobca: Edwin Norena
Farma: Campo Hermoso

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: