GAHAHE Burundi Red Fawn

Kód: 892/ESP 892/FIL Zvoľte variant
Neohodnotené
€13,90
Na dotaz Na dotaz Zvoľte variant
Štýl praženia
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.

Chuťový profil: biele hrozno, čierna ríbezla, florálna, nektarinka

 

Detailné informácie

Podrobný popis

Umývacia stanica Gahahe sa nachádza v Gahahe v provincii Kayanza. Umývacia stanica leží vo výške 1 805 metrov nad morom. Stanica je vybavená 10 fermentačnými nádržami, 4 stolmi na výber čerešní, 2 namáčacími nádržami a sušiacim poľom so 180 sušiacimi stolmi a 18 predsúšiacimi stolmi, a môže spracovať až 750 metrických ton čerešní za sezónu.

Umývacia stanica sa zapája do viacerých projektov zameraných na podporu a pomoc farmárom, vrátane projektu chovu dobytka a rôznych projektov Farmer Hub zameraných na posilňovanie družstiev a zlepšovanie výnosov.

Napriek všadeprítomnosti pestovania kávy v Burundi, každý drobný pestovateľ produkuje relatívne malú úrodu. Priemerný drobný pestovateľ má približne 250 stromov, zvyčajne vo svojich záhradách. Každý strom prináša v priemere 1,5 kilogramu čerešní, takže priemerný pestovateľ predá ročne asi 200-300 kilogramov čerešní.

Počas zbernej sezóny je všetka káva selektívne ručne zbieraná. Väčšina rodín má len 200 až 250 stromov a zber je takmer výlučne vykonávaný rodinou.

Kontrola kvality začína hneď, ako farmári doručia svoje čerešne. Čerešne sú mokro spracované pod neustálym dohľadom. Lúpanie, čas fermentácie, pranie, triedenie v kanáloch a konečné namáčanie sú všetky dôkladne monitorované. Všetky čerešne sú ako prvý krok plavené v malých vedrách na kontrolu kvality. Greenco stále kupuje aj plaváky (poškodené, nezrelé atď.), ale okamžite oddeľuje tieto dve kvality a plaváky predáva iba ako čerešne B-kvality. Po plavení sú čerešne vyššej kvality opäť ručne triedené, aby sa odstránili všetky poškodené, nezrelé a prezreté čerešne.

Po triedení sú čerešne lúpané do 6 hodín od doručenia. Káva je suchou fermentáciou spracovaná až 12 hodín a potom je namočená v čistej horskej vode na 12 až 24 hodín.

Pergamen je potom namočený na ďalších 12-18 hodín a následne presunutý na sušiace lôžka. Pergamen je často hrabaný, aby sa zabezpečilo rovnomerné sušenie a odstránili sa všetky poškodené zrná. Sušenie pergamenu trvá približne 2 až 3 týždne.

Dodatočné parametre

Kategória: Red Fawn
Hmotnosť: 250g
Štýl praženia: Espresso, Filter
Krajina pôvodu: Burundi
Pražiareň: Red Fawn
Spracovanie: Washed
Chuťový profil: biele hrozno, čierna ríbezla, florálna, nektarinka
Nadmorská výška: 1800 m.n.m.
Región: Kayanza, Gahahe
Producent: Gahahe washing station
Odroda: Red Bourbon
Spracovanie: Washed

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: