Falling leaves – Colombia, Concept Coffee Roasters

Kód: 1155/ESP 1155/FIL Zvoľte variant
Neohodnotené
€14
Skladom Na dotaz/objednávku Zvoľte variant
Štýl praženia
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.

Bohatá a zamatová káva s hlbokou bobuľovitou chuťou pripomínajúcou ríbezľové víno a šípky, vyvážená jemnou sladkosťou a nádychom horkej čokolády.

Chuťový profil: ríbezľové víno, šípky, slivky, čokoládové zrniečka

Detailné informácie

Podrobný popis

El Vergel Estate

 

Táto žltá a červená Caturra je jednou z vlajkových káv produkovaných v El Vergel Estate, ktorá sa nachádza na mikro farme vedľa umývacej stanice a je obklopená stromami Guava.Tento profil kávy je jednou z najintenzívnejších a najovocnejších káv vyvinutých na tejto farme. Vysadený v rokoch 2016 a 2018 v množstve viac ako 40 000 rastlín, bol jedným z najlepších pozemkov na experimentovanie so spracovaním väčších dávok. V roku 1995 si rodina Bayterovcov vyhrnula rukávy a vrhla sa na poľnohospodársku scénu na farme El Vergel. Ich hlavným trhovým artiklom bolo avokádo, ale keď v roku 2006 ceny avokáda prudko klesli, vedeli, že je čas na zmenu. Tak do zmesi primiešali niekoľko odrôd kávy – catimor, červenú a žltú caturru – a bum, kávové impérium bolo na svete! Rýchlo sa posunuli do roku 2016 a s malým vedením kávového guru Miguela Jimeneza vysadili špeciálne odrody kávy, čím pripravili pôdu pre skutočnú kávovú veľkoleposť. V roku 2018 sa pustili do natural procesov výroby kávy a ako šialení vedci v laboratóriu sa pustili do kontroly fermentácie. Teraz sa zoznámte s dynamickým triom v zákulisí: Martu Montenegro spolu s jej partnermi Eliasom a Shadym, ktorí majú skúsenosti s kávou. Spoločne nielen varia kávu, ale pripravujú celú komunitnú revolúciu! Ich misia? Spojiť technologické kúzlo s kávovou vášňou a vniesť do života každého v El Vergel Estate trochu viac radosti.

 

Sila procesu

 
Cesta tejto kávy sa začína starostlivým výberom zrelých červených a žltých čerešní Caturra, ktoré zaručujú výnimočnú kvalitu z renomovanej usadlosti El Vergel vo Fresne v štáte Tolima, ktorú spravujú farmári Elías a Shady Bayterovci. Zrná prechádzajú 48- až 60-hodinovou anaeróbnou fermentáciou, ktorá zvýrazňuje ich jedinečný chuťový profil. Fazuľa sa najprv suší na slnku na vyvýšených lôžkach v “Marquesine”, kým nedosiahne 30 % vlhkosti, potom sa presúva na mechanické sušenie v kruhových sušiarňach pri teplote nižšej ako 45 °C, kým nedosiahne 18 – %-16% % vlhkosti. Po predbežnej stabilizácii na zintenzívnenie chuti sa proces sušenia dokončí mechanicky, kým sa nedosiahne optimálna vlhkosť. Zrná sa potom stabilizujú 45 dní vo vreciach GrainPro, čím sa zabezpečí ich konzistencia a kvalita.

Dodatočné parametre

Kategória: Concept Coffee Roasters
Hmotnosť: 250g
Štýl praženia: Espresso, Filter
Krajina pôvodu: Colombia
Odroda: Red Yellow Caturra
Pražiareň: Concept coffee roasters
Spracovanie: Natural Anaerobic
Chuťový profil: ríbezľové víno, šípky, slivky, čokoládové zrniečka
Nadmorská výška: 1350 m.n.m.
Región: Fresno, Tolima
Farma: El Vergel
Producent: Bayter brothers

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: