Etiópia Konga Natural Diamond’s Roastery
Kód: 1072Podrobný popis
Etiópia Konga Natural pochádza z regiónu Yirgacheffe, ktorý sa preslávil svojimi vynikajúcimi kávovými zrnkami. Tento región sa nachádza v južnej časti Etiópie. Túto kávu vyrábali miestni drobní pestovatelia v dedine Konga Kebele. Spracovateľská stanica Konga dostala svoje meno práve podľa tejto dedinky. Stanica vznikla v roku 2002 a spracováva čerešne približne od 1 200 miestnych malých farmárov.
My sme pre vás vybrali varietu Heirloom, ktorá bola dopestovaná v nadmorskej výške 2 100 metrov. Kávové zrnká k nám prileteli leteckou dopravou a tak sme sa vyhli strate kvality zrna počas prepravy loďou. Zber sa na farmách vykonával v januári roku 2024 a počas zberu sa ručne oberali len zrelé čerešne. Nezrelé čerešne zostávali na kávovníkoch, kde čakali na dozretie. Tento lot si prešiel suchým alebo aj naturálnym spôsobom spracovania. Z hľadiska chute sa naturálne spracované kávy vyznačujú sladšou chuťou a majú pevnejšie telo ako mokro spracované kávy. Konkrétne naša Etiópia Konga Natural sa vám predstaví svojou chuťou divej jahody, čučoriedky a čokolády s jemným florálným tónom. Vy budete na oplátku veľmi radi, že ste sa s touto kávou zoznámili a už si nebudete vedieť predstaviť, že by chýbala vo vašej kávovej poličke.
Dodatočné parametre
Kategória: | Diamond's Roastery |
---|---|
Hmotnosť: | 250g |
Štýl praženia: | Filter |
Krajina pôvodu: | Ethiopia |
Pražiareň: | Diamond´s Roastery |
Spracovanie: | Natural |
Chuťový profil: | divá jahoda, čučoriedka, florálna, čokoláda |
Nadmorská výška: | 2100 m.n.m. |
Odroda: | Heirloom |
Spracovanie: | Natural |
Región: | Yirgacheffe |
Spracovateľská stanica: | Konga |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.